Home

Lowlands live via Web TV

30 juni 2003.  De 24-uurs muziekzender op internet van 3VOOR12 loopt vrij goed. Dat vindt het hoofd van de digitale afdeling van de VPRO, Erwin Blom. De omroep begon ongeveer zes weken geleden met het tv-kanaal voor alternatieve muziek op internet.

Na anderhalve maand trekt het muziekstation, toegankelijk via de site van 3VOOR12, gemiddeld 5.000 kijkers per dag. ,,Dat lijkt natuurlijk niet erg veel'', meldt Erwin Blom. ,,Maar we mikken natuurlijk maar op een kleine doelgroep. En die groep moet ook de beschikking hebben over breedbandinternet. We kunnen aan het aantal bezoekers wel merken dat het gebruik van breedband toeneemt.''

Groot webcastevenement
Op de internetzender zijn op dit moment non-stop videoclips te zien. Het eerste weekeinde, van 16 tot 18 mei, was er een 'echte' programmering met concerten, talkshows en interviews. Ook Pinkpop was in zijn geheel rechtstreeks te bekijken. Die uitzendingen trokken dagelijks 180.000 bezoekers.

Lowlands live te volgen
Na het festival bekeken nog eens 120.000 mensen de opnamen van Pinkpopconcerten op de internetzender. Blom: ,,Pinkpop is voor de zender belangrijk geweest. Volgens mij was het een van de grotere webcastevenementen in Nederland.'' Eind augustus zendt de webzender Lowlands live uit.

Bezuinigingen
Blom is niet bang dat de bezuinigingen bij de publieke omroep negatieve gevolgen hebben voor de webtv-zender. Deze week verscheen het McKinsey-rapport over bezuingingsmogelijkheden bij de omroep. Daarin wordt internet niet gespaard. ,,Ik maak me geen zorgen'', zegt Erwin Blom. ,,Innovatie is voor de VPRO belangrijk en daarom zal een project als dit niet snel sneuvelen. In principe loopt de internetzender permanent.''

Bron: Zwolse Courant

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat