Home

Lowlands in volle gang

24 augustus 2002.  Het Lowlandsfestival in Biddinghuizen is in volle gang. Vrijdagmiddag om 12.55 uur gingen de poorten van het festivalterrein open en konden de drommen wachtende mensen naar binnen.

Zo'n vier bezoekers vielen hierbij flauw, maar afgezien daarvan verliep de opening rustig. Rond 15.30 uur waren de meeste van de verwachte 60.000 bezoekers binnen.

De controle bij de ingang leverde ook geen grote misstanden op. Slechts een paar festivalgangers werden betrapt op een te grote hoeveelheid softdrugs. Zij leverden deze echter keurig in bij de veiligheidsmensen.


Ook plastic flessen en blikjes met drinken werden bij de entree onderschept. Sommige bezoekers moesten hun grote, metalen schakelkettingen afgeven. Ze kunnen die bij het verlaten van Lowlands weer ophalen.


Tijdens de eerste zeven uur van het festival kregen de EHBO'ers zo'n honderd mensen te behandelen voor onschuldige verwondingen als blaren en wespensteken. Politie en justitie meldden geen bijzonderheden, maar zij bewaren hun rapporten traditiegetrouw tot na het festival.


De aftrap van Lowlands werd om 16.00 uur verzorgd door de band Flogging Molly. De organisatie vond deze bandkeuze zelf wat gewaagd voor de opening, maar met zijn vrolijke folk/punk kon de band rekenen op een propvolle tent. Later op de avond betreden bekende artiesten als Def P & Beatbusters, Brainpower, The Stereo MC's en Nickelback het Lowlandspodium.


Festivaldirecteur Eric van Eerdenburg is tevreden over de eerste uren die Lowlands jong is. "We hebben misschien niet enorme beroemdheden op het programma staan, maar dat is ook niet de opzet van Lowlands. Onze opzet is een groot feest en dat blijkt weer te lukken dit jaar", zei hij. Vooralsnog heeft nog geen band afgezegd.


Op Lowlands is ook aan de vrijgezelle bezoekers gedacht: vrijdagavond is er een Single's Night. Bezoekers die zich hiervoor hebben ingeschreven dragen een roze polsbandje, waardoor ze goed te herkennen zijn. Op het festivalterrein vindt ook de Avond van de Wansmaak plaats. Hier wordt het slechtste filmmateriaal ooit getoond.


Nieuw is de Kunstdrome, waarbij vrijdagavond de schrijvers Rick de Leeuw, Tim Krabbé en Karel Glastra van Loon aanwezig zijn. Zij geven in een achtpersoons cabine een intieme voordracht aan belangstellenden. In de Kunstdrome is ook een Love Hotel, waar Lowlandsgangers een hut kunnen boeken voor een uur. Hier liep het vrijdag nog niet storm, tot 18.00 uur had nog niemand een liefdesnestje gehuurd.

Bron : De Telegraaf

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat