Home

Lowlands zelf legt geen taakstraffen op

21 augustus 2002.  Uit een eerder persbericht van het ANP heeft een aantal media abusievelijk de conclusie getrokken, dat de organisatie van het Lowlandsfestival in Biddinghuizen haar medewerking zou verlenen aan het opleggen en uitvoeren van taakstraffen.

Het Openbaar Ministerie Zwolle/Flevoland en Politie Flevoland willen ten sterkste benadrukken, dat het lik-op-stuk beleid ten aanzien van daarvoor in aanmerking komende delicten uitsluitend door henzelf (Openbaar Ministerie en politie) wordt uitgevoerd, in samenwerking met de Reclassering.

Melden in eigen arrondissement
In voorkomende gevallen komen de verdachten voor een zogenaamde officierszitting, waarbij de officier van justitie en de Reclassering overleggen en een taakstraf kunnen bepalen. De verdachte moet zich dan melden bij de Reclassering in zijn eigen arrondissement. De taakstraf wordt dus niet uitgevoerd tijdens het festival.

Proces-verbaal bij niet uitvoeren
Als de taakstraf niet wordt uitgevoerd, krijgt Politie Flevoland hiervan bericht en wordt er alsnog gewoon proces-verbaal opgemaakt, waarbij de verdachte alle hem toekomende rechten heeft.

Bron: Politie Flevoland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat