Home

Schrijfwedstrijd Lowlands van start

16 juni 2015.  De derde editie van de Grote Lowlands Schrijfwedstrijd is van start gegaan. Deelnemers aan de wedstrijd maken met hun proza kans op toegangskaarten voor het festival, maar komen bovendien in gesprek met uitgeverij Nijgh & Van Ditmar.

Het verhaal, dat in het Nederlands geschreven moet zijn, moet tussen de 1200 en 1700 woorden bevatten. Inzendingen mogen niet eerder gepubliceerd zijn als zelfstandige uitgave (in bundel, tijdschrift of als e-book), met uitzondering van publicatie op een eigen weblog.

Procedure
Uit de inzendingen worden de twintig beste verhalen gekozen door een jury, bevolkt door juryvoorzitter Ronald Giphart, Ivo Victoria (literair programmeur van Lowlands), Willemijn Tillmans (acquirerend redacteur bij Uitgeverij Nijgh & van Ditmar) en Thomas de Veen (redacteur nrc.next). Deze verhalen worden gebundeld in een e-book dat via de websites van Lowlands, nrc.next en Nijgh & Van Ditmar wordt verspreid. Uit deze longlist wordt een shortlist gekozen van de drie beste verhalen. De schrijvers daarvan scoren sowieso ieder twee tickets voor het hele Lowlandsweekend en strijden daarnaast dus om de kroon van de Grote Lowlands Schrijfwedstrijd 2015.

Prijzen
Het winnende verhaal wordt gepubliceerd in nrc.next en in een digitaal Lowlandsboek. Bovendien krijgt de schrijver in een persoonlijk gesprek met een redacteur Nijgh & Van Ditmar de nodige verbetertips. Daarnaast mag de winnaar deelnemen aan een masterclass van de Querido-academie. Als kers op de taart mag de winnende auteur zijn of haar verhaal voorlezen in de Romeo-tent op Lowlands in het programma-onderdeel Lowlands Bookstore XL. De winnaar deelt het podium met Ronald Giphart, Kees 't Hart en Nina Polak.

Het verhaal dient te worden ingezonden vóór vrijdag 17 juli 2015 naar schrijfwedstrijd@lowlands.nl, met inachtneming van de regels, welke terug te vinden zijn op lowlands.nl/schrijfwedstrijd.

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat