Home

Bijsselseweg krijgt recreatief fietspad

Bijsselseweg krijgt recreatief fietspad 15 januari 2015.  Het college stelt de gemeenteraad voor in te stemmen met een recreatief fietspad aan de Bijsselseweg. Op deze manier kunnen bezoekers van de bungalowparken Boschberg en Bremerberg ook tijdens Lowlands gebruik maken van de Bijsselseweg als ontsluitingsroute.

Ook voegt het beoogde fietspad iets toe aan de recreatieve ontwikkeling van de Oostrand.

Veilig en recreatief
De Bijsselseweg is voor bezoekers van bungalowparken de Boschberg en de Bremerberg een veel gebruikte ontsluitingsweg. Omdat de Bijsselseweg tijdens Lowlands wordt gebruikt voor de afvoer van gemotoriseerd verkeer, is fietsen over deze weg niet veilig. Hierover zijn na Lowlands 2014 veel vragen binnengekomen.

Verder wil de gemeente Dronten ook vanuit de recreatieve ontwikkeling van de Oostrand het fietsverkeer stimuleren en faciliteren. Daarom stelt het college voor om aan de zuidzijde van de Bijsselsweg een recreatief fietspad te realiseren tussen de dijk en de Spijkweg.Ook delen van de Spijkweg worden in het voorjaar gerenoveerd door de provincie Flevoland, waaronder het kruispunt met de Bijsselseweg. Beide werken worden op elkaar afgestemd.

De doelstelling is om half mei 2015, voor het nieuwe recreatieseizoen, het fietspad gerealiseerd te hebben.

Bron: Gemeente Dronten

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat