Home

Lowlands zondag: Laveren tussen bui en band

Lowlands zondag: Laveren tussen bui en band 17 augustus 2014.  Tot nu toe mochten de Lowlands-bezoekers zich vooral gelukkig prijzen met de weersomstandigheden. Hoewel een nat weekend werd voorspeld, viel het op donderdag, vrijdag en zaterdag alles mee. Op zondag waren de weergoden minder goed gezind, al kon ook nu met slim lopen een droog pak gehouden worden. En bovendien: op de laatste festivaldag maakt dat niet zoveel uit.

Wel hield de regen en de momenten dat het viel onze fotograaf uiteindelijk buiten bedrijf en blijft de fotografie beperkt tot de vele foto's van de mini-blog op lowlandsbiddinghuizen.nl, waarop de hele dag foto's worden geplaatst van wat er op dat moment gebeurt. Door de voorspelde regen besloten iets meer bezoekers het terrein al op zaterdag of zondagochtend te verlaten, waardoor alles net iets rustiger was. Dat gaf ons de gelegenheid om ook eens een kijkje te nemen bij één van de vele lezingen die tijdens het festival worden gehouden. In de ruige Titty Twister werd de School of Life bezocht, waar filosoof Frank Meester het onderwerp ijdelheid beschouwde.


Tijdens Kovacs beginnen regenwolken zich al aan te kondigen

Muziek
Met een intellectuele dosis bagage kon er ook nu volop muziek worden geluisterd. Via een verrassend goed optreden van Kovacs waren de klanken van Sohn, met name de eerste nummers, gerust goed te noemen. Vanwege de beperkte connectie met het publiek werd het uiteindelijk wel 'meer van hetzelfde' en werd het een artiest om vooral thuis nog eens te luisteren. Vanwege het opnieuw treffen van oude bekenden uit, of ooit uit, Biddinghuizen werd de Amsterdam Klezmer Band gemist, maar kon nog wel een graantje worden meegepikt van de vrolijke klanken van Gogol Bordello. Onderweg daarheen bleek bovendien Panama een goed optreden neer te zetten in de X-Ray.


De combinatie van licht, een zuivere stem en ambient muziek zorgde voor een soms hypnotiserende sfeer tijdens Sohn

Bakken
Blaudzun stond al eerder op Lowlands en waar hij vorig jaar een volle Grolsch vermaakte, mocht dat nu op het grootste podium: de Alpha. Of het aan het weer lag of aan de belangstelling die er is voor deze artiest zullen we nooit weten, maar de tent was en bleef afgeladen vol. De regen viel met bakken uit de lucht (en waaide zelfs een meter of 10 naar binnen) en zorgde voor plassen en modder op het terrein. Aan het eind van het concert, dat helaas wel een beetje op de vlakte bleef, was het weer droog.


Uit één bui kan heel wat water vallen

Op weg naar wat door 'de media' is bestempeld als het beste optreden van Lowlands 2014, de regionale klanken van Typhoon (uit 't Harde/Zwolle) troffen we het met een spontaan optreden van Spike (Di-Rect) op het kleinste podium van het festival.
Kees van Hondt was dit jaar niet aanwezig als DJ, maar met een band. Opnieuw bleek dit een garantie voor feest, takken en opblaasdieren

Rood of Blauw
Gisteren berichtten we al over de verschillende kleuren polsbandjes. De oplossing van het mysterie is minder spannend dan gehoopt: het is willekeur. Wel is de organisatie erin geslaagd hier een beetje een gimmick van te maken. In de Daily Paradise verschenen statistieken over de rode en blauwe bezoekers en het was bij een Wisselkantoor bovendien mogelijk je rode bandje in te wisselen voor een blauwe (en vice versa). Ook op het terrein zelf waren diverse onderdelen, zoals de Hemelpoort, in rood en blauw uitgevoerd. Het was niet een breed besproken onderwerp, maar in ieder geval waren er genoeg mensen die het zich afvroegen.

Na een afsluitende gezellige avond in de Grolsch en Haciënda, gaat wat ons betreft Lowlands 2014 de boeken in als een zeer vermakelijke. Zowel qua muziek als qua aankleding van het terrein en het aanwezige publiek. "Volgend jaar weer" dus.

Foto's van de zondag zijn te bekijken via http://www.lowlandsbiddinghuizen.nl

Via deze weg bedenken wij de andere dorpsgenoten die foto's hebben geplaatst op deze website. Hopelijk kunnen we ook volgend jaar op jullie medewerking rekenen.

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat