Home

Start herinrichting Nationaal Evenemententerrein

Start herinrichting Nationaal Evenemententerrein 13 december 2013.  Gedeputeerde economie Jan-Nico Appelman en wethouder Ton van Amerongen van gemeente Dronten startten donderdagmiddag de herinrichtings-werkzaamheden van het Nationaal Evenemententerrein aan het Ellerveld in Biddinghuizen.

Met de feestelijke onthulling van het bouwbord wordt een begin gemaakt met het verbeteren van de kwaliteit van dit eerste nationale evenementen-terrein in Nederland, dat goed is voor jaarlijks zo'n 500.000 evenementenbezoekers.

Gedeputeerde Jan-Nico Appelman benadrukte het belang van het evenemententerrein voor de economie van de provincie Flevoland: "Evenementen dragen bij aan de promotie van Flevoland, met alle economische effecten van dien. Ik ben dus trots op het feit dat wij als jonge en dynamische provincie gastheer mogen zijn van dit Nationale evenemententerrein.

Wethouder Ton van Amerongen sprak het vertrouwen uit in de samenwerking tussen overheid en ondernemers: "Daarmee borgen we het verdere succes van dit evenemententerrein, dat nu al hoog aanzien geniet in Europa."

Infrastructuur
Dit voorjaar werd het bestemmingsplan Ellerveld onherroepelijk bevonden, waardoor een Europese bijdrage kon worden aangevraagd voor structurele herinrichting van het gebied. Door de bijdragen uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (€ 750.000,-),de cofinanciering van provincie Flevoland (€ 150.000,-) en de bijdrage van gemeente Dronten (€ 960.000,-) wordt de infrastructuur aangepakt: een calamiteitenroute ontsluit zowel het evenemententerrein als het recreatiepark. Ook komen er twee natuurlijke verbindingszones. Eén gelegen tussen het evenemententerrein en de toekomstige recreatiewoningen op Ellerveld en één langs de Bremerbergdijk.

Stichting NET legt vervolgens (zonder subsidie) het parkeerterrein aan. Aansluitend wordt een 'buslus' gerealiseerd. Het idee is dat in de toekomst diverse extra voorzieningen worden aangelegd, zoals toiletten, douches, een busstation en horeca. Daarnaast komt er ruimte voor de ontwikkeling van recreatiewoningen. SBA projectontwikkeling BV wil aan de kant van het Veluwemeer 350 recreatiewoningen realiseren. De ecologische verbindingszones worden in het voorjaar van 2014 opgeleverd.

Permanent evenemententerrein
Het evenemententerrein op Ellerveld heeft een ondersteunende functie voor het evenemententerrein van Walibi Holland als het gaat om het parkeren en kamperen van bezoekers. Daarnaast is het deelgebied Ellerveld op zich zelf ook geschikt voor geluidsneutrale evenementen, met een maximum van 10.000 bezoekers.

Het Ellerveld is door de gemeente Dronten verworven in de jaren negentig toen de Europese Jamboree en de World Jamboree er werden georganiseerd. Sindsdien werken Walibi Holland, stichting NET en gemeente Dronten aan de totstandkoming van een permanent evenemententerrein.

Het Ellerveld, dat samen met het Walibi evenemententerrein wordt ingezet voor grote evenementen met zo'n 55.000 bezoekers, geniet vooral bekendheid van Lowlands en Defqon.1. Maar ook evenementen als De Opwekking en Agrotechniek Holland staan vast op de agenda.


Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat