Home

Europees geld voor nationaal evenemententerrein

Europees geld voor nationaal evenemententerrein 31 oktober 2013.  De gemeente Dronten gaat evenemententerrein Ellerveld geschikt maken als nationaal evenemententerrein. Hiervoor komt € 750.000,-- aan Europees geld beschikbaar. De gemeente Dronten investeert € 960.000,-- en provincie Flevoland draagt € 150.000,-- bij. De Europese bijdrage is afkomstig uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Grote evenementen
De infrastructuur van het evenemententerrein, dat grote bekendheid geniet van het jaarlijkse Lowlands, wordt geschikt gemaakt voor de aanleg van sanitair, horeca en een busstation. Zo wordt een calamiteitenroute aangelegd en wordt geïnvesteerd in twee natuurlijke verbindingszones.

Met een calamiteitenroute wordt zowel het evenemententerrein als het recreatiepark beter toegankelijk. Daarnaast komen er twee natuurlijke verbindingszones die de gebieden van Staatsbosbeheer ten oosten en westen van het terrein met elkaar verbinden.

Met de uitbreiding van de voorzieningen is het totale terrein straks beter geschikt voor de grote evenementen. Dit heeft een gunstig effect op de werkgelegenheid in de regio.

De aanvang van de werkzaamheden vindt in november plaats. De werkzaamheden zijn in 2014 afgerond.

Bron: Gemeente Dronten

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat