Home

Politie en organisatie tevreden over Lowlands

Politie en organisatie tevreden over Lowlands 20 augustus 2013.  De Lowlands-organisatie kijkt samen met de politie terug op een, voor wat de samenwerking betreft, geslaagde 21ste editie van het Lowlands festival. Tijdens het driedaagse evenement waar 55.000 bezoekers uit heel Nederland op af kwamen, zijn 111 aanhoudingen verricht. Het gaat hierbij om festivalbezoekers die met drugs, vooral XTC, het terrein op wilden komen.

Tegen alle verdachten is proces-verbaal opgemaakt en alle strafzaken zijn ter plaatse afgehandeld door het Openbaar Ministerie. Acht personen zijn met dagvaardingen naar huis gestuurd. Voor de rest zijn er boetes of taakstraffen opgelegd. Het gaat om ruim 30% minder aanhoudingen dan vorig jaar.

Tijdens het festival zijn zeven vrouwelijke bezoekers lastiggevallen. Zodra deze meldingen binnenkwamen zijn er direct verschillende preventieve maatregelen getroffen. Inmiddels hebben drie vrouwen daadwerkelijk aangifte gedaan. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart.

Ondanks de oproep van de organisatie om extra te letten op eventuele zakkenrollers zijn er in totaal 115 aangiftes gedaan van gestolen en verloren mobiele telefoons. De zakkenrollers hadden het op het festivalterrein in het bijzonder op smartphones voorzien. Diefstallen uit de tenten daarentegen is behoorlijk afgenomen. Vorig jaar waren er nog 85 meldingen, dit jaar een tiental. De organisatie had alle bezoekers geïnformeerd over maatregelen die men zelf kon nemen tegen diefstal en had ook extra kluisjes neergezet.

De politie heeft gedurende het weekend nauw samengewerkt met de security van de organisatie. Bij de organisatie zijn 33 gevonden telefoons afgegeven.

De EHBO heeft minder behandelingen uitgevoerd ten opzichte van vorig jaar. Het ging vooral om behandelingen aan blaren, insectenbeten en het verstrekken van pleisters.

Lowlands 2013 is succesvol verlopen. Na een natte start op vrijdag, was het weer gematigd waardoor de bezoekers weinig hinder ondervonden. De uitstroom kwam zoals ieder jaar op zondag op gang. De meeste bezoekers vertrokken echter maandag.

Bron: Politie Flevoland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat