Home

Zonnige tweede dag Lowlands

Zonnige tweede dag Lowlands 17 augustus 2013.  De tweede dag van Lowlands is een stuk zonniger verlopen dan de eerste. De vrijdag eindigde na een mooi begin in een lange regenbui en daardoor vooral schuilende mensen in de overvolle tenten.

De dag begon voor ons wat later dan gebruikelijk (iets met slaap), dus werd Daughter gemist en moest ook Nevermind (artiesten die het album van Nirvana naspeelden) worden geschrapt. Wel konden we meegenieten van de klanken van Seeed. Hoogtepunt voor het publiek van hun optreden was hun uitvoeruing van The Harlem Shake, waarbij een groot deel van het publiek zwaaiend met hun T-Shirt boven het hoofd meedeinde.Kennissen
Ondertussen blijkt dat er heel wat Biddinghuizers op het terrein rondlopen. Handen worden geschud, ervaringen worden uitgewisseld, waarna iedereen zijn eigen gang weer gaat en de eigen groep opzoekt. Contact houden is daarna lastig want dit jaar is het mobiele netwerk voortdurend overbelast. Waar andere jaren alleen internet moeizaam was, is nu zelfs SMS en bellen lastig. Iets alerter zijn dus om de groep niet kwijt te raken.Frontstage
Nieuw voor ons dit jaar is dat we beschikken over een Frontstage fotopas, in plaats van Non-Frontstage. Dat houdt in dat ook wij tijdens de eerste drie nummers van een optreden helemaal vooran mogen fotograferen. Tussen de professionals. We hebben die ervaring meegepakt tijdens de concerten van Imagine Dragons en The Opposites, die er overigens in slaagden met een energiek concert de Alphatent te vermaken.

Vandaag was er ook politiek bezoek. Wethouder (en Loco-burgemeester) Hans Engelvaart kreeg samen met een aantal raadsleden een uitgebreide rondleiding op het terrein. Voor en achter de podia waren de gemeenteleden onder de indruk van het geoliede evenement.

Geld voor Colombine
Overigens werd er ook nog geld ingezameld tijdens het festival. Voor de buren van het Colombinehuis werd er gecollecteerd bij de aanmeldbalie voor gasten, artiesten en pers. Hoevbeel dit heeft opgebracht is ons trouwens nog niet bekend.

Vanavond wordt het festival verder ingezet met Chase & Status, Editors en Moderat. En we hopen stilletjes dat de regen ons bespaard zal blijven. Al is de verwachting dat dat niet zal gebeuren. Omdat we niet beschikken over een goede internetverbinding, volgt het fotoboek later.

Klik hier voor alle foto's

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat