Home

Lowlands is weer begonnen

Lowlands is weer begonnen 16 augustus 2013.  Met de klanken van Tom Odell (Alpha), Tim Vantol (Lima) en Traumahelikopter (X-Ray) is het Lowlandsfestval 2013 vanmiddag officieel van start gegaan. Voor veel bezoekers begon het donderdag al, waar op de zeven campings van het festival druk werd gebouwd aan het onderkomen voor de komende dagen.

Het was in het dorp zelf de laatste dagen ook al te merken. Minder bier op voorraad in de supermarkt, vreemde auto's met alternatief geklede mensen. Het is weer Lowlands. Even is Biddinghuizen weer de hoofdstad van muziekminnend Nederland met dit succesvolle meerdaagse festival.


Lowlands is weer begonnen. Op de campings worden met weinig middelen de meest creatieve manieren gevonden om de eigen tenten op te vrolijken.

Een concept dat goed werkt, verander je niet teveel. En dat heeft de organisatie van Lowlands ook dit jaar goed onthouden. het festival was binnen twee uur uitverkocht afgelopen februari, zonder dat er een artiest bekend was, maar toch slaagt Mojo er ook nu weer in een breed aanbod te geven. Met weinig grote namen maar juist met veel verrassingen. Van rock tot indie en alternative en van electro tot house komen alle smaken aan bod.


Ook de indeling en aankleding is ieder jaar anders. Op sommige plaatsen is meer ruimte gemaakt, zodat bezoekersstromen sneller doorlopen. Daarnaast zijn er nieuwe elementen zoals een Hacienda en zijn er bekende elementen. Al is dit kunstwerk van Ronald A. Westerhuis dit jaar voor het laatst te bewonderen op Lowlands

Donderdag
Voor de redactie van BHZNet begon het festival zoals andere jaren: op donderdagmiddag. Auto parkeren, toegangsbewijs halen, even kort wachten en tenten opbouwen. Vanwege de snellere route, en zo blijkt het ook bij andere groepen te werken, bouwen wij de tenten op voor de hele groep. Kortom, dit jaar elf tenten en een partytent later konden ook wij er bij gaan zitten en genieten van een avond gezelligheid met muziek, een borrel en andere Biddinghuizers die een kijkje kwamen nemen. Voor de liefhebbers kon ook daarna lang door worden gegaan in het 24-uurs gebied van het festival. Niet alleen een feesttent trekt uitgelaten bezoekers, maar ook de Hema-tent is dit jaar een trekpleister.


De voorpagina van de Spits werd gesierd door een aantal inwoners van Biddinghuizen, gearriveerd op Lowlands

Vrijdag
Met een prima festivalweer en een redelijke nachtrust kon de vrijdag - en het eigenlijke festival - worden gestart. Waar andere jaren de ingang zo druk was dat er meer dan een uur wachttijd was, bleek het nu mee te vallen en kon zo waar de eerste act op ons programma worden gehaald. Mogelijk dat de toegangspoortjes de mensen niet alleen tellen, maar ook sneller kunnen verwerken. Onder de klanken van Tim Vantol konden wij bovendien de laatste perszaken regelen en een kluisje vinden voor de laptop en camera.


Drukte bij de ingang

Kluisje
Jammer genoeg duurde het eerste deel van de vrijdag voor ons te kort. Na Odell en Vantol, The Joy Formidable, The Staves en The 1975 moest huiswaarts worden gekeerd, omdat bleek dat de laptop niet paste in het kluisje. Dus, zoals andere Biddinghuizers volop doen: even thuis eten, douchen, telefoon opladen en in ons geval dus ook een verslag schrijven en foto's plaatsen. Als het meezit zijn we op tijd terug om het programma te vervolgen met De Jeugd van Tegenwoordig, Slayer en Disclosure.


Een dreigende lucht zorgde wel voor een beetje regen, maar dat was net als in Biddinghuizen zelf maar van korte duur.

Omdat we dit jaar over een andere fotopas beschikken, zal morgen ook worden geprobeerd een aantal artiesten goed in beeld te krijgen. Dan leiden we u bovendien wat uitgebreider rond over deze knotsgekke buitenwijk van Biddinghuizen.

Klik hier voor alle foto's

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat