Home

Politie: Lowlands rustig verlopen

Politie: Lowlands rustig verlopen 21 augustus 2012.  Politie Flevoland kijkt terug op een geslaagd feest en een goede samenwerking met de organisatie van Lowlands. Tijdens het driedaagse muziek- en cultuurevenement waar ruim 55.000 bezoekers op af kwamen vonden geen noemenswaardige openbare orde incidenten en verkeersincidenten plaats.

In samenwerking met de beveiliging van de organisatie werden slechts 160 feestgangers betrapt op het gebruik of het voorhanden hebben van verdovende middelen. Dit is 0,29% van het aantal bezoekers. Tegen alle verdachten is proces-verbaal opgemaakt. Bijna alle strafzaken zijn direct afgehandeld door het Openbaar Ministerie die aanwezig was op het festivalterrein. Een verdachte is aangehouden i.v.m. geweld tegen een medewerker van de organisatie.

Ook dit jaar bleken de Posec-teams succesvol. Een Posec-team is een combinatie van politieagenten en securitypersoneel. In deze samenstelling werden de verdachten zowel voor de hoofdingang, de festivalingang en op het festivalterrein betrapt op het gebruik of het bezit van harddrugs. De Posec-teams namen de verdachten mee naar de politiepost waar direct proces-verbaal werd opgemaakt. De meeste verdachten werden betrapt met geringe hoeveelheden XTC, GHB, LSD, Speed, Cocaïne en paddo’s.

Rechercheurs handelden de zaken af. Door een officier van justitie werden geldboetes of taakstraffen uitgereikt waarna de verdachten Lowlands moesten verlaten.

Zeven verdachten zijn in verzekering gesteld omdat zij verdacht worden van handel in verdovende middelen. Zij hadden grotere hoeveelheden XTC pillen, wikkels cocaïne of GHB vloeistof bij zich en worden als dealer aangemerkt. Drie verdachten hiervan zitten nog vast.

Uit 60 tentjes waren spullen en geld gestolen. Deze diefstallen vonden met name plaats in de nacht van donderdag op vrijdag. Politie Flevoland houdt er rekening mee dat dit aantal nog iets kan stijgen omdat bezoekers via internet in hun woonplaats alsnog aangifte doen.

Lowlands 2012 kenmerkte zich vooral om de goede sfeer en de saamhorigheid van alle bezoekers. Op de warmte was de organisatie goed voorbereid. Zo werden 100.000en liters extra drinkwater aangevoerd en gold het strenge flesjesbeleid dit jaar niet. Ook waren er extra watertappunten. In de theatertenten was airconditioning geplaatst.

De campinggasten die donderdagochtend 16 augustus arriveerden mochten eerder de camping op vanwege het warme weer. Acht personen zijn door de warmte onwel geworden, maar konden na behandeling in het ziekenhuis weer terug naar Lowlands.

Bron: Politie Flevoland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat