Home

Foo Fighters waardige afsluiter Lowlands

Foo Fighters waardige afsluiter Lowlands 19 augustus 2012.  Het begin van de dag verschilde niet veel van die van gisteren. Wederom was het puffen geblazen. Desondanks werd het niet zo warm als door sommige mensen werd gevreesd en dit jaar deed een nieuw initiatief zijn intrede: Het massaal zwemmen in de Lowlands vijver.

Het enige (en echt het enige) nadeel van zulk mooi weer is dat mensen meer en meer plekken opzoeken in de schaduw. Langs de bosrand richting de festivalingang is het al vroeg bijzonder druk met mensen die nog even wat verlate nachtrust mee willen pakken. Hierdoor is het in de meeste tenten niet overdreven druk. Niet dat er niemand staat, maar het is wel eens drukker geweest. Sowieso overheerste vandaag het gevoel dat een grote groep mensen een flink deel van het programma aan zich voorbij had laten gaan. Het was aanmerkelijk minder druk dan op de zaterdag.


Editie 2012 gaat de boeken in als de editie waarbij het buiten de tenten soms drukker was dan erbinnen

Lagere versnelling
Ook de redactie van BHZNet verplaatste zichzelf in een wat lagere versnelling. Moss werd gemist, Boy en Bear werd gemist en de dag startte pas om 14.15 met Enter Shikari. De Engelse post hardcore band combineert elementen uit de hardcore met genres als techno, dubstep en drum & bass. De mensen die aanwezig waren lieten zich niet kennen door het warme weer en maakten van het publiek een grote deinende massa. Het jammere alleen was dat de band in zijn enthousiasme soms zo snel wilde schakelen van elementen dat het geheel af en toe rommelig overkwam. Op weg naar de Maccabees in de Alpha tent werd een zijsprong gemaakt naar het strand bij de Charlie tent. Alle aanwezige zwemmers inspireerden de redactie om zelf ook een duik in het koude water te nemen, wat voor aangename verkoeling zorgde. Onder toezicht van de daar varende reddingsbrigade bleef het zwemgebeuren de onspannen sfeer houden die Lowlands zo typeert.


Sfeerbeelden kleuren Lowlands

Zomers
Na de typisch zomerse reggae klanken van Alborosie, werd het tijd voor de afscheidstournee van de Heideroosjes. In een vlotte set speelde de band recent werk en uiteraard gouwe ouwes als ‘Johnny en Anita’. De bijbehorende handbewegingen, die voor de Heideroosjes kenners gesneden koek waren, zorgden voor wat verbaasde blikken bij de jongere bezoekers. Maar Lowlands zou Lowlands niet zijn als er na twee keer oefenen niet mee werd gedaan, wat dan ook prompt gebeurde.Rond de klok van zeven uur dreigde er even een donkere lucht, maar uiteindelijk bleef het droog. Wel daalde de temperatuur naar een aangenaam niveau wat weer voor een grotere toestroom zorgde richting festivalterrein. Waar overdag de bands moeite hadden om de tent vol te krijgen lukt dit de Foofighters met gemak. De band rondom ex-Nirvana drummer David Groll, kreeg het terrein rond de Alpha tent met gemak nokkie vol. Een extra video scherm aan de achterzijde, plus een extra set speakers, zorgde ervoor dat ook de mensen achteraan de show eenvoudig konden volgen. De band had er duidelijk zin in en kreeg de meute met speels gemak in beweging.


Stilte voor de storm. Over een uurtje staat hier een dansende meute

Foo Fighters T-shirts
Het leuke aan het feit dat een festival zich in Biddinghuizen afspeelt, is dat de band ook daadwerkelijk melding maakt van de naam van het dorp op hun tourshirts, die bij de merchandise afdeling gretig aftrek vinden. Zo is Biddinghuizen op vele lichamen nog jarenlang aanwezig.En zo kruipt het Lowlands festival 2012 weer richting haar einde. Festivaldirecteur Eric van Eerdenburg, meldde vooraf dat er niet echt iets extra’s gedaan zou worden vanwege het twintigjarig bestaan, omdat elk jaar bijzonder is. Beter had hij het waarschijnlijk niet kunnen zeggen, want wederom kan er teruggekeken worden op een bijzonder en meer dan geslaagd festival.

En nu, op naar Kees van Hondt en daarna misschien nog even naar Camo en Krooked in de Bravo.

Klik hier voor alle foto's

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat