Home

Waterpistolen en -ballonnetjes kleuren Lowlands

Waterpistolen en -ballonnetjes kleuren Lowlands 18 augustus 2012.  Een heus watergevecht, een drukbezocht Grolsch Beugelbad, pootje baden bij het Llowlab en drukbezette schaarse schaduwplekken. Zo kan dag twee van Lowlands tot nu toe wel een beetje samengevat worden. Kortom: Het is warm.

Voor veel campinggasten was het vroeg opstaan geblazen. Niet zozeer uit vrije wil, maar de zon was in de vroege ochtend al zo sterk dat het in de meeste tenten op de camping zeer moeilijk uit te houden was. Bepakt en bezakt met flessen water, waterballonnen en waterpistolen, trok een groot deel van de mensen dan ook vroeg richting het terrein om te hopen daar een schaduwplek te vinden.


Niks belangrijker dan bereikbaar zijn. Dan maar in de zon wachten

Volgepakte dag
Voor ons begon de volgepakte festivaldag met Phantom Limb in op het kleine podium van de Lima. Deze band uit Bristol speelt een zeldzame mix van country/folk en soul. Vooral zangeres Yolanda Quartey is in staat om de band te voorzien van meer dan genoeg soul. Helaas zorgde de warmte er wel voor dat een groot deel van de mensen plaats had genomen onder het textiel doek, niet zozeer uit interesse voor de muziek, maar meer vanwege de schaduw. Hierdoor was er bij het podium nog meer dan genoeg ruimte. De band liet zich hier echter niet door afleiden en zette een degelijk optreden neer. Van de Lima was het wandelen naar de Bravo waar de zomerse indie muziek van Alt-J voor zoveel toeloop zorgde, dat een plek binnen in de tent moeilijk te bemachtigen was. Op het gras werd het even geprobeerd, maar stil zitten met deze temperaturen is een bijzondere beproeving.


Op diverse plaatsen werd met tuinslangen gespoten om de liefhebbers af te koelen. Volgens festivaldirecteur Van Eerdenburg, gaat er vandaag 100.000 liter drinkwater doorheen. Per uur...

Costa del Pegatina
Waar iedereen dacht dat geen een band vandaag in staat zou zijn om het publiek te laten springen bewees de Spaanse band La Pegatina, dat het wel degelijk kon. Met een aanstekelijke opzwepende mix van polka en Spaanse muziek, lukte het de band vanaf de eerste tel om de hele tent aan het dansen, springen en klappen te krijgen.


La Pegatina

Na een omweg via de Alpha tent om getuige te zijn van het eerste echte Lowlands watergevecht, werd ook Two Door Cinema Club nog even meegepakt. Aanstekelijke catchy pop wat de band tot een typische festivalband maakt. Desondanks was de tent niet volledig gevuld en was het hard werken om de boel maar enigszins in beweging te krijgen. Voor ons eindigde de dag voorlopig met de Nederlander Blaudzun. Ook hier gold dat de zaal vooral lekker meedeinde. Voor vandaag was de band uitgebreid tot een bijzonder groot gezelschap wat het totaalgeluid ten goede kwam.


het Grolsch Beugelbad


Vanaf dit kunstwerk kunnen bezoekers het echte polderlandschap aanschouwen

Verrassen
Zoals eerder gemeld is Lowlands meer dan muziek alleen. Naast creatieve straatoptredens doen ook de partners van Lowlands hun uiterste best om de bezoekers te verrassen. Zo is het dit jaar bij Converse mogelijk om jezelf te laten spuiten met afwasbare verf. Prachtige creaties zijn het gevolg. Lowlands is hoe dan ook een totaalplaatje geworden. Meer en meer lukt het de organisatie om de mensen bewust te maken van het groene aspect van het festival. Door middel van groene campings, statiegeld op biologisch afbreekbare glazen, ruim voorhanden zijnde afvalpunten en afvalzakken en vooral heel veel voorlichting, groeit bij een groot deel van de bezoekers het besef dat Biddinghuizen ook de rest van het jaar moet beschikken over een keurig stukje weidegrond.

Lowlands voor thuisblijvers
Voor de thuisblijvers is er de mogelijkheid om het festival te volgen via Youtube en de kanalen van VPRO’s 3 voor 12. Daarnaast is het echter ook mogelijk om te zien wat de redactie van BHZNet uitspookt. Rechtsboven aan de openingspagina van bhznet staan foto’s afgebeeld die een beeld scheppen van wat er nu zoal gebeurt op Lowlands. Fanatieke Biddinghuizenaren die mee willen doen om het beeld completer te maken kunnen contact opnemen met de redactie, het in bezit hebben van een smartphone met e-mail mogelijkheid is een vereiste.

35 graden zonder wind
Morgen wacht een zo nog warmere dag met voorspellingen die van temperaturen spreken van boven de 35 graden en nauwelijks wind. Al met al een stevige beproeving dus, waarbij het devies “veel water drinken” niet onbelangrijk is. Maar morgen is pas morgen. Vanavond wacht ons eerst nog een knaller van een uitsmijter: Skrillex, waarover de officiële Lowlands pagina schrijft: monsterkluts van ouderwetse 90’s rave, moddervette beukelectro en een driedubbele dosis dubstep Kortom: springen dus.

Klik hier voor alle foto's

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat