Home

Waterflesjes koelen verhitte Lowlandsbezoekers

Waterflesjes koelen verhitte Lowlandsbezoekers 17 augustus 2012.  Na de traditionele preparty op de donderdagavond in de uitpuilende 24-uurs tent, is de twintigste editie van Lowlands dan eindelijk officieel van start. Vanwege de drukkende warmte mogen dit jaar voor het eerst flesjes water, weliswaar zonder dop, mee naar binnen worden genomen.

Logistiek was het op de donderdagmiddag prima te doen. Een vlotte doorstroming van het verkeer zorgde halverwege de middag nog nauwelijks voor files op de aanrijroutes van het festival. Door de strenge controles bij de ingang, wachtte de festivalbezoekers wel een stevige rij waar het, vooral door de warmte, wel even doorbijten was. Het was goed te zien dat veel mensen rekening hadden gehouden met de weersvoorspellingen. De kampeerplekken met de meeste kans op schaduw waren dan ook alleen beschikbaar voor de echte die-hards die vroeg genoeg in de rij stonden.Duizelingwekkend aantal acts
Vanwege de te verwachten drukte bij de ingang van het terrein, werd besloten om ons iets later onder te dompelen in het muziekgeweld. ‘Go back to the Zoo’ werd daardoor weliswaar gemist, maar het aantal acts is dermate duizelingwekkend dat er nog voldoende te zien en te horen is. Na het optreden van ‘The Black Seeds’, vrolijke reggae die zich vooral leende om rustig in het gras van zomerse klanken te genieten, stond Ed Sheeran, bekend van de hit the A team, op het programma. De Engelse singer songwriter liet de gehele Alpha tent meebrullen en vulde slechts in zijn eentje het podium. Door veelvuldig zijn stem en gitaarspel in loops te sampelen, ontstond het beeld van een bijna volledige band op het podium.

Dio, de Nederlandse hiphopper, gaf vervolgens een energiek optreden in de Bravo tent. Compleet met band zorgde hij voor een uitgelaten sfeer, waar naast eigen werk vooral het nummer Song 2 van Blur de tent op zijn kop zette.Straattheater
Naast muziek kom je ook op de twintigste editie oren en ogen te kort om alles in een keer in je op te nemen. Traditioneel programmeert Lowlands naast muziek ook een hoop cultuur en zijn vooral de straatacts die in het oog springen. Grappig, serieus, alles om de bezoeker te boeien. Vanavond is het echter bij de afsluitende acts weer dubben geblazen. Worden het de Black Keys in de Alpha tent, of toch Will And the People in de India. Morgen weten we meer.

Klik hier voor alle foto's
Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat