Home

Nationaal evenemententerrein Ellerveld overgedragen aan Stichting NET

Nationaal evenemententerrein Ellerveld overgedragen aan Stichting NET 29 juni 2012.  Woensdag 27 juni ondertekenden Stichting NET en gemeente Dronten (de heer Van Zuylen van Stichting NET en burgemeester Aat de Jonge) een huur-, koop- en samenwerkingsovereenkomst voor het gebruik van Ellerveld bij Biddinghuizen als evenemententerrein.

Na de aankoop van het gemeentelijke gebied Ellerveld (108 ha) in 1998, vanwege de Wereldjamboree, is dit terrein steeds meer ingezet voor het kunnen organiseren van grote publiekstrekkende evenementen in Biddinghuizen. Behalve Lowlands hebben ook andere evenementen als de Opwekking, Agrobeurs en sinds 2011 Defqon gebruik kunnen maken van dit mooi en ruim gelegen evenemententerrein.

Met de stichting NET (een stichting gelieerd aan MOJO ) en projectontwikkelaar SBA heeft de gemeente Dronten toegewerkt naar een situatie dat het evenemententerrein structureel ingericht en beschikbaar wordt als nationaal evenemententerrein met daarbij ook goede voorzieningen voor bereikbaarheid (parkeren, bushalte etc. ) en bescherming van de natuur in de omgeving en dat er een complex van 350 recreatiewoningen kan worden ontwikkeld. Stichting NET wordt hoofdgebruiker en eigenaar van het voor evenementen bestemde terrein (65 ha) .

Na realisatie van ecologische verbindingszones en de infrastructurele voorzieningen, mede door gebruik maken van EFRO subsidie via de Provincie Flevoland, zal het evenemententerrein door de Stichting Net eerst 5 jaar gehuurd worden en daarna wordt de stichting eigenaar. De overeenkomsten met de stichting NET voor de grondoverdracht en het realiseren van de subsidiewerken werd op 27 juni getekend.

De subsidiewerken kunnen naar verwachting eind dit jaar in uitvoering worden genomen. Van belang is dat de lopende bestemmingsplan procedure eerst tot een goed einde wordt gebracht. Een laatste stap in het gehele proces voor het gebied Ellerveld is het sluiten van een overeenkomst met de projectontwikkelaar SBA voor het kunnen realiseren van recreatiewoningen.

Bron: Gemeente Dronten

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat