Home

Politie Flevoland: Lowlands 2011 met een goed gevoel afgesloten

Politie Flevoland: Lowlands 2011 met een goed gevoel afgesloten 23 augustus 2011.  Politie Flevoland sluit met een goed gevoel Lowlands 2011 af. Op het uitverkochte muziek- en cultuurevenement met circa 55.000 bezoekers, domineerde vooral saamhorigheid en een vrolijke feestelijke stemming.

Tijdens het festival, dat drie dagen duurde, vonden geen openbare orde incidenten plaats. In samenwerking met de beveiliging van de organisatie werden 219 feestgangers betrapt op het gebruik of het voorhanden hebben van verdovende middelen. Tegen alle verdachten is proces-verbaal opgemaakt. Alle strafzaken zijn direct afgehandeld door het Openbaar Ministerie die aanwezig was op het festivalterrein.

Ook dit jaar bleken de Posec-teams succesvol. Een Posec-team is een combinatie van politieagenten en securitypersoneel. In deze samenstelling werden de verdachten zowel voor de hoofdingang als bij de diverse podia betrapt op het gebruik of het bezit van harddrugs. De Posec-teams die uitsluitend in burgerkleding opereren, namen de verdachten mee naar de politiepost waar direct proces-verbaal werd opgemaakt. De meeste verdachten werden betrapt met geringe hoeveelheden XTC, GHB, LSD, Speed, Cocaïne en paddo’s. Rechercheurs handelden de zaken af. Door een officier van justitie werden geldboetes of taakstraffen uitgereikt waarna de verdachten Lowlands moesten verlaten. Zeven verdachten zitten nog vast omdat zij verdacht worden van handel in verdovende middelen. Zij hadden grotere hoeveelheden XTC pillen, wikkels cocaïne of GHB vloeistof bij zich en worden als dealer aangemerkt.

In de nacht van donderdag op vrijdag vonden ruim 70 diefstallen uit tenten plaats verspreidt over het terrein. Politie Flevoland houdt er rekening mee dat dit aantal nog iets kan stijgen omdat bezoekers via internet in hun woonplaats alsnog aangifte doen.

Lowlands 2011 kenmerkte zich vooral om de goede sfeer en de saamhorigheid van alle bezoekers. De gebeurtenissen van Pukkelpop in Hasselt, waar vier bezoekers overleden en zo’n 140 feestgangers gewond raakten, bleek grote indruk gemaakt te hebben op alle bezoekers van Lowlands.

Bron: Politie Flevoland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat