Home

Lowlands gaat laatste uren in

Lowlands gaat laatste uren in 21 augustus 2011.  De negentiende editie van A Campingflight to Lowlands Paradise zit er weer bijna op. 55.000 bezoekers mochten ook dit jaar constateren dat het goed vertoeven was in Biddinghuizen. En het bleef droog.

Door de gebeurtenissen bij Pukkelpop was de organisatie op alles voorbereid. Lange tijd was er ‘kans op neerslag met onweer’, waarop besloten werd niet alleen op videoschermen aan te kondigen dat er mogelijk onweer zou volgen. Ook werden hoge attributen op het terrein uit voorzorg afgebroken. Zo was er ineens een nieuwe ingang te bewonderen, omdat de vijf herkenbare schoorstenen van de doeken waren ontdaan. Ook in de Alpha tent werd, vlak voor het optreden van Skunk Anansie, aangekondigd dat er wellicht enig onweer kon komen, maar dat alle maatregelen preventief waren.Verrassend sfeertje
Lowlands staat bij ‘de festivalganger’ vooral bekend om de goede sfeer en de vele mogelijkheden. We nemen u mee met een rondje festivalterrein. Na een verfrissende T’ai Chi (goed voor lichaam en geest), rustige klanken van Agnes Obel, kan er massaal worden meegezongen met “Lowlands Zingt” in de Alpha tent. Onderweg worden we verrast door een rijdend karretje met “Patattoo” groot op het dak gemonteerd. Het blijkt dat deze mensen met behulp van ouderwetse aardappelstempels tatoeages zetten op armen en benen van bezoekers. Vanuit “Lowlands zingt” nemen we een kijkje bij het Llowlab: een uithangbord voor eerlijk eten, zonne-energie en andere milieuvriendelijke zaken. In de buitenlucht bivakkeren ondertussen honderden mensen, met op de achtergrond de zonnige noten van “Will and the People”. Een band die het blijkbaar zo naar de zin had, dat ze op zondag als bezoeker op het terrein te vinden waren en er vrolijk met akoestische instrumenten op los musiceerden.Ballenbak
We steken over via de Hemelpoort en belanden op “Cape Lowlands”, waar je niet alleen een eerlijk kopje koffie kunt krijgen, maar ook een duik kunt nemen in de skippyballenbak: inderdaad, een ballenbak voor volwassenen, tot de rand gevuld met skippyballen. Of daarnaast, waar je een ritje kunt maken in de scootmobiel-draaimolen. En dan zijn we pas twee uurtjes onderweg.

Aandacht voor Biddinghuizen was er ook vandaag. Bij de Converse Compound zijn t-shirts te koop met “I love Biddinghuizen”. Uiteraard hebben we daar een exemplaar van aangeschaft. Voor de rest is het, op Biddinghuizer gebied, vooral ook een weerzien met oude bekenden. Niet alleen mensen die nu in het dorp wonen zijn in grote getale aanwezig; de meesten trouwens door via-via op creatieve wijze aan een kaart te komen. Ook oud-inwoners komen we tegen.Met festivalafsluiter The Offspring gaan we richting de maandag, wanneer de stoet vervuilende en ongewassen festivalbezoekers ons dorp weer verlaat en zich nu al verheugt op de editie 2012. Zodat er over een paar weken weer gewoon schapen kunnen grazen aan de Spijkweg.

Klik hier voor alle foto's


Flogging Molly: vrolijke Ierse rock op zaterdag

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat