Home

Lowlands 'woedend' op Peetoom

7 april 2011.  De kersverse CDA-voorzitter Ruth Peetoom wil dat het CDA in haar nieuwe beleid zichtbaarder is op festiviteiten, waaronder festivals. "Van Lowlands tot de Huishoudbeurs," schrijft Peetoom in een verklaring.

Ruth Peetoom wil haar gezicht laten zien op de festivalweide Dat is opmerkelijk omdat de christenen van het CDA mede aan de wieg stonden van de forse bezuinigingen op kunst en cultuur.

De organisatie van Lowlands reageert furieus op de uitspraken van Peetoom. "Lowlands als goedkoop marketingtrucje voor het CDA? Dat dacht ik niet na de BTW-verhoging op cultuur," zo laat het festival in een reactie weten op Twitter.

Bewustzijn
Het is niet uitgesloten dat Peetom op subtiele wijze solliciteert naar een uitnodiging voor een muzikaal optreden op het festival. In haar strategische beraad oppert de politica namelijk om een eigen 'Canon van de Christen-democratie' te componeren. "Dit om het historisch bewustzijn van het CDA te stimuleren."

Overigens valt een toegangskaart voor Lowlands dit jaar 20 euro duurder uit dan het jaar daarvoor. Of de bezuinigingen van het kabinet daar iets mee te maken hebben valt te bezien.

Bron: De Telegraaf

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat