Home

Mojo wil centraal festivalterrein

Mojo wil centraal festivalterrein 23 januari 2002.  's Lands grootste concert-organisator Mojo heeft plannen voor een nationaal evenemententerrein. Op een vaste locatie in het land zouden in de toekomst popfestivals georganiseerd kunnen worden.

Onderhandelingen hierover zijn gaande tussen Mojo en het ministerie van OCW. Staatssecretaris F. van der Ploeg verwacht dat de resultaten van een haalbaarheidsonderzoek in april bekend zullen zijn.

Mojo is als organisator betrokken bij openluchtfestivals als Pinkpop in Landgraaf en Lowlands in Biddinghuizen. Mede-aanleiding voor de plannen zijn de problemen die het door Mojo georganiseerde hardrock-festival Dynamo Open Air ondervindt bij het zoeken naar een nieuwe locatie. Dynamo werd enkele jaren geleden te groot voor het terrein bij Eindhoven en heeft sindsdien geen vaste plek.

Uit angst voor geluidsoverlast en logistieke problemen trekken gemeenten steeds vaker de vergunningen in. Afgelopen zomer ontstond er een chaos na afloop van het house-festijn Dance Valley (niet van Mojo), dat sinds 1995 jaarlijks werd gehouden in het recreatiegebied Spaarnwoude, gemeente Velsen. Er waren te weinig bussen om de bezoekers af te voeren, en honderden jongeren liepen onderkoelingsverschijnselen op van het lopen door het natuurgebied en langs de snelweg. Om dit soort taferelen te vermijden wil gemeente Weert nu naar verluidt geen vergunning geven aan het Dynamo-festival.

Directeur John Mulder van Mojo Concerts overlegt behalve met OC en W ook met de belangenorganisatie Toerisme Recreatie Nederland en met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. ,,Heel Nederland wordt volgebouwd met gesubsidiëerde schouwburgen, maar nergens vind je een behoorlijk ingericht terrein voor popfestivals. Daar is al jaren behoefte aan'', zegt Mulder. Met twee festivals per jaar voor zo'n 60.000 mensen is het volgens hem al economisch haalbaar. "Je hebt natuurlijk ook altijd mensen in de buurt wonen. Als je de rest van het jaar losse popconcerten en schuttersfeesten of paardendagen organiseert, is het mogelijk.'' Groot voordeel is de aanleg van vaste voorzieningen als stroom en drainage. "Nu gaat er veel geld zitten in het tijdelijk opbouwen.''

Mulders voorkeur gaat uit naar het terrein bij Biddinghuizen in de Flevopolder, waar al negen jaar Lowlands wordt gehouden. Over de financiering zijn nog geen afspraken gemaakt. Mulder: "Of de overheid dit gaat betalen of Mojo, hangt nog van zoveel factoren af. Maar wij zijn bereid om onze nek uit te steken.''

Bron : NRC

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat