Home

Politie tevreden over verloop Lowlands

Politie tevreden over verloop Lowlands 24 augustus 2010.  Politie Flevoland is tevreden over het verloop van Lowlands 2010. Een goede sfeer en hoge tolerantie onder de bezoekers waren ook dit jaar weer de kenmerken van het vierdaagse muzikale en culturele festival.

Het uitverkochte festival vond, net als voorgaande jaren, plaats op het festivalterrein naast Walibi in Biddinghuizen. Daar hield de politie, in nauwe samenwerking met de beveiliging en de organisatie, verspreid over vier de dagen, 240 verdachten aan. Het merendeel van de aanhoudingen had betrekking op het in bezit hebben van verdovende middelen. Verder werden er verdachten aangehouden voor het plegen van diefstal of het illegaal binnenkomen van het festivalterrein. Tijdens het festival hebben zich geen grote openbare orde incidenten, zoals vechtpartijen of mishandelingen, voorgedaan.

Samenwerking
Ook dit jaar werkte de politie weer intensief samen met security en organisatie. Door de toezichtcontroles te verscherpen en langer uit te voeren werden er meer verdachten aangehouden dan vorig jaar. De zogenaamde ‘Posec-teams’, teams waarin politieagenten in burger en securitymedewerkers samenwerken, richtten zich vooral op drugsmisbruik en sfeerverpesters. Naast deze agenten in burger had de politie een aangifte unit op het festival terrein en werden de verdachten in de ‘strafrechtstraat’ door rechercheurs verhoord en door het Openbaar Ministerie verder afgehandeld. Buiten het terrein werd het verkeer door motoragenten, surveillanten en verkeersregelaars in goede banen geleid.

Pillen
De meeste arrestanten werden betrapt met veelal kleine hoeveelheden drugs. Vooral, XTC-pillen, LSD, GHB, en cocaïne werden aangetroffen. Alle aangetroffen drugs werd in beslag genomen, getest en vernietigd. Er zitten op dit moment nog twee mannen vast die meer dan 100 XTC-pillen bij zich hadden. Zij zullen worden voorgeleid bij de Rechter Commissaris op verdenking van dealen.

Snelrecht
Door de aanwezigheid van het Openbaar Ministerie op het festivalterrein werden aan de verdachten in de meeste gevallen een geldboete of werkstraf aangeboden. De werkstraf dient door de aangehouden bezoeker in zijn of haar woonplaats binnen een bepaalde termijn voltooid te worden. Gebeurt dit niet, dan volgt er alsnog een dagvaarding.

Diefstal uit tent
Bij de aangifte unit kwamen beduidend minder aangiftes binnen dan het afgelopen jaar. Van de 51 aangiftes die bij politie binnen kwamen, hield het merendeel verband met diefstal uit tent. De ervaring leert dat in de loop van de week via de site van politie Flevoland nog meer digitale aangiftes volgen. Wanneer bezoekers nog aangifte willen doen dan kan dit via de site www.politie.nl/flevoland. Voor meer informatie over gevonden of verloren goederen die direct herleidbaar zijn tot de eigenaar, denk aan paspoorten, id-kaarten, rijbewijzen etc. en mobiele telefoons, kan gebeld worden met de politie Dronten op telefoonnummer 0900 – 8844.

Bron: Politie Flevoland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat