Home

De laatste loodjes voor Lowlands

De laatste loodjes voor Lowlands 22 augustus 2010.  Nog een halve dag te gaan voor de achttiende editie van A Campingflight to Lowlands Paradise er weer op zit. Na een lang weekend muziek, consumeren en feest kunnen de 50.000 aanwezigen er nog geen genoeg van krijgen.

Van belang hierbij is natuurlijk dat het (tot nu toe) droog bleef. Slechts een spatje regen – handig tegen al dat opwaaiende stof – maar verder nog gewoon volop genieten. Bands worden veel bezocht en kunnen verrassend uitpakken, zoals Gentleman & The Evolution die er goed in slaagden de Alphatent in beweging te krijgen met hun reggaeklanken. Jammer voor hun dat de tent maar half vol was. Thirty Seconds to Mars zal straks ongetwijfeld een vollere tent aantreffen.


De zanger van Gentleman & The Evolution

Vol
Het aantal Biddinghuizers op het festival lijkt iedere dag weer hoger te zijn dan gedacht. Steeds opnieuw loop je hier bekenden tegen het lijf. Leuk om dan even bij te praten of alleen te groeten. Waarna ieder zijn eigen weg gaat en het goed kan dat je die persoon de rest van het weekend niet meer tegenkomt. Meer dan 50.000 mensen zijn meer dan je denkt, waardoor overal veel mensen te vinden zijn. Zoals nu ook in de perscabine, waar deze keer alle werkplekken gevuld zijn.


Alpenhoors als onderdeel van het straattheater. Ludiek!

Logistiek
Vanaf vandaag is voor de omgeving weer meer van het festival te merken. Als sinds vanochtend gaan er mondjesmaat mensen naar huis en die stroom zal nog tot morgenmiddag aanhouden. Logistiek is het ook dan prima voor elkaar op het festival. Met tal van verkeersregelaars, ondersteund door rijdende politie, wordt in sneltreinvaart het parkeerterrein leeg gekregen. De nieuwe rotonde aan de Spijkweg/Bremerbergweg heeft in ieder geval de drukte daar wel iets vergroot, maar de doorstroming is nu veel beter dan voorheen. Waar donderdag het knelpunt zat in de rotonde bij Walibi, zal dit vandaag en morgen niet zo zijn, omdat dan vanaf parkeerterreinen andere doorgangen naar de Spijkweg wordwen gemaakt.


In de rij voor een bezoekje aan de sauna, die aan de overkant van het water ligt.

Het fotomateriaal van vandaag laat vooral goed de veelzijdigheid zien van het festival. Er is hier wat dat betreft letterlijk voor elk wat wils. Geprobeerd is ook om weer een korte filmimpressie te gebruiken, Aangezien deze ongemonteerd is, kan de kwaliteit hiervan tegenvallen. De fotowebsite www.lowlandsbiddinghuizen.nl heeft ook vandaag diverse nieuwe toevoegingen gekregen. Het programma heeft nog steeds wel wat kuren, dus sommige foto's verschijnen dubbel of op een later tijdstip.Terwijl we dit dagverslag af willen ronden, begint het ondertussen toch nog behoorlijk te regenen. Dat betekent vieze schoenen en kleding. Gelukkig lopen de mensen daardoor wel iets sneller.

Klik hier voor alle foto's

Redactie BHZNet.nl


Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat