Home

Biddinghuizen hoofdstad van de lage landen

Biddinghuizen hoofdstad van de lage landen 21 augustus 2010.  Dag twee van het Lowlandsfestival 2010 is druk. Heel druk, maar vooral ook heel sfeervol. Na een ochtendprogramma met Tai Chi om 11.00 uur gaf Tim Knol in de India de aftrap.

Om 13.00 uur was er, na het succes van vorig jaar, ook dit jaar 'Lowlands Zingt'. Bekende liederen waarvan de teksten op grote schermen te lezen waren. Dus kon er volop worden meegezongen, al viel de muziekkeuze niet altijd in de smaak. Ook dat herstelt zichzelf, want bij het eerste couplet van Alicia Keys'"New York" werd het massaal weggefloten. Presentator Tijl Beckand kon niet anders dan de plaat stoppen. Typhoon & NCC (uit 't Harde) rappen daarna een klein uur de Alphatent, als opwarmer voor de vrolijke klanken van Mumford & Sons straks.


Donkere wolken, maar vooralsnog bleef het droog...

Bekende gezichten
Als je lange tijd tussen zoveel mensen loopt, loop je ook steeds meer bekenden tegen het lijf. En ja, ook dit jaar is Biddinghuizen goed vertegenwoordigd op het festival. Medewerkers, service, vrachtwagenchauffeurs of daggasten. Allemaal uit ons eigen dorpje en allemaal even vrolijk gestemd.


Overal is op te zitten

Foto's
Het programma dat zorgt voor het vullen van lowlandsbiddinghuizen.nl vertoont nog wat kuren (vanavond hopen we een beter werkende versie te hebben), waardoor de bijdragen van I-Phone gebruikers nog niet verschijnen (of te vaak verschijnen). In ieder geval bouwt er langzaamaan een heel live-archief op. Leuk voor de thuisblijvers, maar ook voor de bezoekers zelf. Al is het ook nu nog dringen bij een vrij stopcontact om toch maar zo snel mogelijk de telefoons weer op te laden. Aan de site werken nu meer dan vijf Biddinghuizers mee, met diverse bijdragen.Gluren bij de buren
Ook Walibi World profiteert mee van de Lowlandsdrukte. Bezoekers van het festival kunnen tegen gereduceerd tArief het pretpark op. En ook dit jaar zijn er tal van mensen die dit doen. Genoeg te beleven in Biddinghuizen.

In de fotoreportage van gisteren was het gebied rond de Grolschtent in beeld gebracht. Vandaag de andere helft van het terrein, waar onder andere ook Converse en Oxfam-Novib te vinden zijn. Helaas is er minder aan aankleding van het terrein gedaan, waardoor het er minder speciaal uitziet dan andere jaren. In de Converse Compound is er wel genoeg creatief vertier. Nieuwe media wordt hier handig omgedoopt tot kunst.

Klik hier voor alle foto's

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat