Home

Zonnig Lowlands verloopt soepel

Zonnig Lowlands verloopt soepel 20 augustus 2010.  Het Lowlands festival in Biddinghuizen is weer van start gegaan. De achttiende editie ging, zoals in andere berichten al te lezen was, eerder van start dan gebruikelijk.

De eerste festivaldag is nog in volle gang als we achter de PC schuiven. Nieuw voor ons, want dit jaar rijden we niet op-en-neer naar Biddinghuizen, maar is de eigen laptop meegenomen. Veel eenvoudiger om dan ter plekke een bericht te schrijven in plaats van dat uren van de dag wegvallen. Het blijkt prima geregeld voor de pers op het toch al uitmuntend georganiseerde festival. Achter de perstent is er een keet met internetaansluiting en stroom. Tot 's avonds 8 uur kun je hier terecht om verslag te doen. Kluisjes voor waardevolle spullen zijn geregeld. Om mij heen mensen van schrijvende pers en televisie. Aan een tafel naast me wordt ter plekke een video gemonteerd.Voor veel bezoekers begon het festival gisteren al. Op donderdagmiddag was het, doordat de poort weer eerder open was dan anders, relatief rustig. Een constante stroom mensen vulde de campings tentje voor tentje. Zelfs op vrijdag komen er nog mensen aan die met hun tent een plaatsje proberen te zoeken op de volle campingvelden. Behalve dat de camping eerder openging op donderdag, is er op vrijdag besloten ook het festivalterrein eerder te openen. Vorig jaar stond er een lange rij voor de hekken van de ingang. Nu konden bezoekers al een uur eerder terecht, waardoor ook hier minder lang gewacht hoefde te worden. En natuurlijk waren er de eerste optredens. Want tussen de eet- en drinktentjes door wordt er ook nog muziek gemaakt. Band of Horses en de Opposites vielen in de smaak bij het publiek, dat veelvuldig via sociale media laat weten wat er van het festival wordt gevonden.


Veel bezoekers proberen op te vallen met hun kleding. Originaliteit alom dus

Nieuw
Dagelijks zal er zo een hele stroom aan gegevens de lucht in worden gestuurd, om zich te laten lezen op internet. BHZNet heeft hier dit jaar ook iets voor gemaakt. Op de hoofdpagina zijn de afgelopen dag al diverse foto's met een kort onderschrift gepubliceerd. Ook andere Biddinghuizers dragen met hun telefoon bij aan dit digitale live-lowlands-archief. De volledige lijst met foto's en onderschriften is te bekijken via http://www.lowlandsbiddinghuizen.nl. We proberen hier ook de komende dagen regelmatig nieuwe foto's op te plaatsen.


De Human Grijper. Inworp 50 cent. Met knoppen wordt het stoeltje van de man bediend

Gelukkig dat er ook stroom is, overigens ook op het terrein zelf, want de batterijen voor de telefoon zijn hierdoor natuurlijk snel leeg. We hebben gelukkig dan ook groot ingeslagen, met reservebatterijen bij de hand. Hi heeft op het terrein een ruimte neergezet waar niet alleen de telefoon kan worden afgegeven om opgeladen te worden. Je kunt hier bovendien relaxen op een dakterras, terwijl de telefoon naast je ligt met de lader in een stopcontact.

Vanavond zijn er nog optredens van onder andere The Kooks, The Specials en Blink-182. Vandaag in het fotoboek vooral aandacht voor het terrein rond de Grolsch-tent. Morgen in het verslag en de foto's wordt de andere helft van het terrein bekijken. En ook hier zal er genoeg verrassends te vinden zijn.

Klik hier voor alle foto's

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat