Home

Ter plekke stroom voor drijvend Lowlands-podium

13 augustus 2010.  Eén van de podia van het pop- en cultuurfestival Lowlands (19 t/m 22 augustus in Biddinghuizen) zal alle energie krijgen van een brandstofcelaggregaat. Het gaat om een nieuwe versie van de Purity van Bredenoord, die ruim drie keer zoveel capaciteit heeft als het eerste model.

Dat eerste model werd vorig jaar ook op Lowlands. Het gaat om het compleet drijvend podium Llowlab-eilanden, die in het teken van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wetenschap, techniek en duurzaamheid.

De nieuwe Purity heeft een vermogen van 17,5 kVA, ruim voldoende om het complete Llowlab van energie te voorzien. In het fluisterstille brandstofcelaggregaat vindt een elektrochemische reactie plaats tussen waterstof en zuurstof uit de lucht. Daarbij komt alleen warmte en schoon water vrij; dus geen uitstoot van roet en fijnstof. Dit maakt de Purity een belangrijke optie voor een duurzame toekomst van evenementen als Lowlands.

Proeven doen
Festivalbezoekers maken op het Llowlab kennis met de nieuwste technieken en kunnen zelf proeven doen, er zijn optredens en een editie van de VPRO Wetenschapsquiz. Bovendien willen de organisatoren van Lowlands, Llowlab en Bredenoord graag weten hoe de Lowlandsgeneratie denkt over een schone toekomst. Bredenoord werkt met de brandstofcellenaggregaten samen met Nedstack.Bron: Bredenoord

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat