Home

Kleurrijk Lowlands start redelijk droog

Kleurrijk Lowlands start redelijk droog 21 augustus 2009.  Ondanks het 'weeralarm' van het KNMI laveerde de opening van Lowlands redelijk tussen de buien door.

De organisatie had een vooruitzienende blik en opende de poorten naar het festival al voor 14.00 uur. De rijen bleven daardoor redelijk kort. Net als andere jaren was het wel aansluiten in de file op de Bremberbergdijk en de Spijkweg (de file stond tot aan de Flevostrand camping). Alleen de bezoekers die tussen half acht en half negen voor de poort stonden, hadden last van de regen, maar zagen de stevige onweersbuien overdrijven.Overigens was het behoorlijk warm op de campings donderdagmiddag. Gelukkig was er volop water te verkrijgen, anders zouden er vast mensen zijn flauwgevallen van de hitte, inspanning (en alcohol).


Voldoende water drinken was het devies donderdagmiddag


En op vrijdag genieten van een zomers zonnetje...

Gestart
Vandaag is het festival officieel gestart en wacht de muziekliefhebber, traditioneel, een grote willekeur aan muziekstijlen, straattheater en caberet. Dit jaar is het terrein gevulder dan vorig jaar. Veel kleine tentjes en activiteiten maken er een kleurrijk en afwisselend geheel van. Tussendoor wordt er trouwens ook nog muziek ten gehore gebracht. Zoals openingsact Roosbeef of de vrolijke klanken van Lily Allen die uit de Alpha tent schalden.


Overzicht over een deel van het terrein

Uitzendkracht van de week naar Lowlands
Radio 3FM doet volop verslag van het festival in haar uitzendingen. Vanochtend kreeg de uitzending van Giel Beelen een extra Biddinghuizer tintje. Joyce Potgieter - eerder deze week ook al op de radio als uitzendkracht van de week - moest deze keer zorgen het terrein op te komen. Beelen werd door Potgieter verrast: niet alleen omdat het haar inderdaad lukte het terrein op te komen, maar vooral ook omdat ze een ontbijt voor hem had meegenomen (met dank aan Tom van Woerkom). Als dank voor haar inzet ontving ze op de koop toe twee toegangsbewijzen voor het festival.


Ook dit jaar is er volop straatcultuur te proeven

Vanavond zijn er optredens van onder andere Faith no More, Kasabian, Dolf Jansen en als afsluiter van de vrijdagavond The Prodigy. Morgen belooft het een mooie en wederom afwisseldende dag te worden. Met opnieuw Biddinghuizer inbreng - waarover morgen meer.

Klik hier voor alle foto's

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat