Home

Lowlands is bijna klaar voor de start

Lowlands is bijna klaar voor de start 18 augustus 2009.  Wanneer je rondloopt/rijdt op het Lowlandsterrein, drie dagen voor aanvang van het evenement, is het één en al bedrijvigheid en zou je kunnen denken dat er gehaast moet worden om alles op tijd klaar te krijgen.

Echter, “de werkzaamheden liggen perfect op schema,” laat Bente Bollmann ons weten. Bollmann is sinds vorig jaar marketing- en communicatiemanager van Lowlands en vormt met drie anderen het kernteam van het festival. “Voor ons vieren is het een full-time baan en, zoals je zult begrijpen, de laatste weken zijn hectisch.” Toch vindt hij even tijd om ons een rijdende rondleiding te geven over wat over een paar dagen een festivalstad met 60.000 inwoners is.


Parkeerterrein aan de Bremerbergdijk. Nu nog een weiland met linten, over drie dagen vol met auto's

Twee dagen
Werkelijk overal op het terrein wordt gewerkt, al staan de tenten al enige tijd. “Dit hele terrein wordt in ongeveer 2,5 week opgebouwd”, vertelt Bollmann. “De Alpha-tent (de grootste tent van het festival, red.) staat bijvoorbeeld in ongeveer twee dagen.” Voor Bollmann zelf is het natuurlijk topdrukte nu, al was het vorig jaar zwaarder. “Ik weet nu veel beter wat er op mij afkomt door de ervaring van vorig jaar. Uiteraard gaat nooit alles perfect, maar daar kunnen we goed op inspelen. De stress van vorig jaar is er nu niet.” Wie denkt dat iemand van de organisatie tijdens het weekend rustig aan kan doen, heeft het overigens mis. “Zondag heb ik een uurtje vrij gepland, zodat ik zelf ook een kijkje kan nemen. Maar of dat ook lukt… het wordt afwachten.”


Bollmann geeft een rijdende rondleiding over het terrein

Rode muur
Rijdend over het terrein valt in ieder geval op dat er ook dit jaar nieuwe elementen te zien zijn. De hemelpoort (rode muur) is dit jaar bijvoorbeeld niet langer rood, maar beschilderd door diverse kunstenaars. De Bravo-tent is voorzien van een nieuw doek en, zoals elders al te lezen, de opstelling van een aantal tenten is dit jaar anders. De weersverwachting lijkt goed, met iets meer dan 20 graden. Al is er vrijdag een behoorlijke kans op neerslag.BHZNet.nl zal het komend weekeinde verslag doen van het Lowlandsfestival. Op deze manier kunnen de inwoners van Biddinghuizen, net als de afgelopen jaren, een beeld krijgen van wat er zoal te zien en te doen is binnen de dorpsgrenzen.

Klik hier voor alle foto's

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat