Home

Lowlands herschikt festivalterrein

Lowlands herschikt festivalterrein 19 augustus 2009.  Lowlandspubliek is trouw, muzikaal nieuwsgierig en progressief, maar hecht ook aan traditie en vaste rituelen. Spannend dus hoe het komende weekeinde de wijzigingen in de opbouw van het festivalterrein zullen vallen.

De organisatie van het driedaagse popfestival in Biddinghuizen, dat vrijdag begint, durfde het dit jaar aan een paar podiumtenten te verplaatsen naar andere hoeken van het terrein. Zo komt de tent voor progressieve en experimentele elektronische muziek, de X-Ray, naast de meer reguliere dancetent Bravo te staan, zodat op het terrein een echte dancehoek gecreëerd is. De liefhebbers van de dansgenres hoeven zich nauwelijks te verplaatsen, en kunnen de voeten sparen voor op de vloer.

De tent voor wereld- en luistermuziek Lima komt op de plaats van de X-Ray en te liggen in het loungegebied van het festival genaamd Planet Paradise, met hangplekken, ligkussens, bars en restaurants.

Nieuw op de festivalweide is de tent Mike, een klein podium voor stand-up comedy waar volgens de Lowlandsorganisatie ook het publiek al dan niet foute grappen kan testen. In de Mike kunnen comedy-workshops worden gevolgd onder leiding van Howard Komproe en Nico van der Knaap.

De tent Mike is geplaatst vlakbij de andere tent voor dans, theater en comedy, de Juliet, zodat op het terrein ook een vaste plek voor de podiumkunsten is ontstaan.

Het gemak voor de bezoekers lijkt met de herziene plattegrond gediend, maar of dat de nieuwigheden zonder morren zal accepteren is de vraag. Bij een laatste wijziging van het terrein in 2005 werd vooral gemopperd omdat de favoriete tenten zoek waren.Bron: Volkskrant

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat