Home

Lowlands voldoet aan grieprichtlijnen

Lowlands voldoet aan grieprichtlijnen 2 augustus 2009.  Wie over een aantal weken met zijn tentje en overige festival-overlevingsspullen naar Lowlands toogt, hoeft in Biddinghuizen geen uitdeelpunt voor mondkapjes of virusremmers te verwachten. De organisatie van het evenement laat weten dat de huidige opzet van Lowlands eigenlijk al voldoet aan de adviezen van de Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

“Er valt eigenlijk niet zo heel veel te doen om Mexicaanse griep te voorkomen”, laat een woordvoerder van de organisatie weten. “We staan in contact met de RIVM en zij geven twee adviezen voor evenementen. De eerste is dat er voor voldoende ventilatie gezorgd moet worden, dat is op Lowlands niet zo’n probleem”. Het muziekfestival Lowlands speelt zich immers buiten af en de vele podia waar de artiesten optreden bevinden zich in tenten van verschillende omvang, met open zijkanten.

“Het tweede advies is dat er voldoende mogelijkheid moet zijn tot handen wassen”, vervolgt de woordvoerder. “Ook dat is met de huidige opzet van het festival al goed geregeld”. Op zowel het campingterrein als het festivalterrein zijn verschillende toiletgebouwen te vinden waar ook wasbakken met stromend water zijn.

De organisatie kijkt dan ook met vertrouwen uit naar het doorgaan van A Campingflight to Lowlands Paradise, zoals het populaire festival voluit heet. Men wordt in dat vertrouwen gesteund door het verloop van de Nijmeegse Vierdaagse, een evenement waar meer dan 40.000 mensen aan meedoen. “Daar zag je dat één iemand ziek is geworden, een slachtoffer. Maar ja, ‘slachtoffer’, er is gewoon iemand ziek geworden. Verder niet.”

Bron: Webregio.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat