Home

Lowlands is topevenement

4 december 2001.  In de jaarlijkse Evenementen Top 100, samengesteld door onderzoeksbureau ReSponse Evenementen Monitor, heeft het Lowlands festival voor het eerst een plaats kunnen bemachtigen.

Het onderzoeksbureau keek dit jaar voor de samenstelling van de Evenementen Top 100 niet alleen naar de bezoekersaantallen. Ook de aandacht in de media werd meegewogen. Daardoor kwamen evenementen als het ABN AMRO tennistoernooi, het North Sea Jazz Festival, Lowlands en Pinkpop voor het eerst in de top honderd.

Nijmeegse 4-daagse weer op 1
De Nijmeegse Vierdaagsefeesten waren in 2001 voor het vijfde opeenvolgende jaar het drukst bezochte evenement in Nederland. Er kwamen 1 miljoen bezoekers op het stadsfestijn af, dat jaarlijks tijdens de Vierdaagse gehouden wordt en zeven dagen duurt.

De Tilburgse kermis steeg met stip van plaats acht in het jaar 2000 naar de tweede plaats dit jaar. Het volksvermaak trok 950.000 bezoekers. Door de opmars van de kermis zakte de Marathon van Rotterdam (800.000 bezoekers) van de tweede naar de derde plaats.

In totaal stonden de honderd grootste publieksevenementen van Nederland garant voor ruim 23.651.000 bezoekers.

Relevante sites:
 • ReSpons Evenementen Monitor
 • Lowlands

  Bron: Gelders Dagblad / ANP

  Bron: BHZNet.nl
  << Terug naar overzicht
 • Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

  Realisatie: Sybit - Software op Maat