Home

Tegen lamp gelopen met XTC

Tegen lamp gelopen met XTC 26 november 2001.  Een 19-jarige man uit Nigtevecht moest voor de politierechter komen omdat hij betrapt was op het bezit van twaalf XTC-pillen.

Hij probeerde op 15 augustus het Lowlandsfestival bij Biddinghuizen binnen te komen met de XTC. Bij de ingang van het terrein zei hij geen drugs bij zich te hebben, maar hij werd desondanks gecontroleerd.

Pillen voor eigen gebruik bedoeld
Toen men in zijn tas de twaalf XTCpillen vond, verklaarde de man dat de XTC niet voor verkoop waren, maar voor zichzelf en zijn vrienden.

De officier van justitie vond dat de rechter streng moest optreden, want stelde de officier: Van XTC komt niets dan gelazer. Zij eiste een boete van 1.200 gulden of 24 dagen cel tegen de 19-jarige.

Officier verklaart hoge boete
De officier verklaarde haar eis voor zon hoge geldboete met het statement: Wie geld genoeg heeft voor zulke pillen, kan ook zon hoge boete betalen.

De rechter oordeelde anders. Hij gaf de man een boete van 600 gulden. Maar mocht de man binnen 2 jaar weer de fout in gaan, dan moet hij nog eens 600 gulden ophoesten.

Bron: Nieuws TV

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat