Home

Dorpsbelangen treft zonnig Lowlands

Dorpsbelangen treft zonnig Lowlands 16 augustus 2008.  De tweede (en langste) dag van het Lowlandsfestival in Biddinghuizen is alweer over de helft. Ook nu zijn de weersverwachtingen van een aantal dagen geleden niet uitgekomen, want het is schitterend festivalweer.

De dag begon bijzonder voor een aantal leden van Dorpsbelangen Biddinghuizen. Op uitnodiging van de gemeente Dronten mochten ze een kijkje achter de schermen nemen van dit evenement dat alweer voor de zestiende keer wordt gehouden op Biddinghuizer grondgebied. Hoewel BHZNet hierbij niet aanwezig kon zijn, hebben we wel verslag gekregen van één van de aanwezigen. De rondleiding was, gezien de grootte van het terrein, misschien wat aan de korte kant, maar indrukwekkend was het hier en daar zeker wel. De groep kwam het terrein op toen er nog geen bezoekers waren, waarop werd uitgelegd dat het mogelijk is delen van het terrein af te sluiten, mochten er calamiteiten zijn of dreigen.


Bij de 'Rockband on tour' kunnen mensen samen een band vormen en middels een computersysteem meespelen met de muziek

Decibels
Dat er allerlei (voor de bezoekers nagenoeg onzichtbare) controles op het terrein worden uitgevoerd werd ook uitgelegd. Via camerasystemen en medewerkers ‘in burger’ kan het terrein goed worden gevolgd. Dit zal ook één van de redenen zijn dat je op Lowlands eigenlijk nooit rottigheid ziet. Ook op het gebied van geluid zijn er continue controles. In de tenten zelf hangen decibelmeters en zelfs ook rond het terrein (in de buurt van de Alikruikweg, het Colombinehuis en het Spijkven) wordt de hele dag door geregistreerd hoeveel geluid er geproduceerd wordt. Zodra het toegestane niveau wordt overschreden, wordt de technicus van de betreffende tent ingeseind, zodat de muziek direct zachter gezet kan worden. Leuk voor de mensen van Dorpsbelangen (en andere organisaties) is in ieder geval dat ze de rest van de dag vrij op het terrein mogen, om zo ook eens een hele dag mee te maken.


'The You Tube' is nieuw en origineel. Twee mensen nemen plaats in de koker. Terwijl ze worden gefilmd van binnenin de koker, wordt deze door medewerkers 10 meter weggerold.

Drukte
Dat het dit jaar druk is, is overal te merken, al hebben wij het idee dat alles nog steeds verder wordt geperfectioneerd. De toiletten bijvoorbeeld worden vaker schoongemaakt en rommel wordt voortdurend opgeruimd. Ook zijn er afvalbakken slimmer geplaatst, zodat mensen hun rommel vaak zelfs zelf weggooien. Om de drukte toch een beetje te omzeilen, hebben wij ervoor gekozen vooral rond te lopen, zoals duidelijk wordt in de foto- en filmreportage. En natuurlijk wordt er geluisterd naar bands, al is duidelijk dat het voor veel bezoekers niet het belangrijkste ingrediënt is. Sfeer is minstens zo belangrijk.Overigens, zo was ook al op het nieuws te horen, het rookverbod dat dit jaar geldt in de tenten op het terrein wordt massaal genegeerd. Eigenlijk is dat ook niet te handhaven met zoveel mensen.Festivaldirecteur Eric van Eerdenburg liet op TV weten de komende jaren niet te investeren in de verdere aankleding van het terrein. Wat ons betreft zonde, want juist dat maakt het ieder jaar uniek

Zondag gaat Lowlands 2008 haar laatste dag in, zodat maandag het ‘circus aan de Spijkweg’ weer kan worden afgebroken.

Klik hier voor alle foto's

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat