Home

Lowlands start met mooie festivaldag

Lowlands start met mooie festivaldag 15 augustus 2008.  Vrijdagmiddag is officieel het Lowlandsfestival in Biddinghuizen van start gegaan. Na lange files op zowel donderdag als vrijdag, hebben de 55.000 bezoekers het evenement weten te bereiken.

De files op donderdag stonden er al snel, nadat woensdag op 3FM was aangekondigd dat de campings al om 14.00 uur open zouden zijn. De Spijkweg stond ruim voor die tijd al volgepakt met auto’s. Gelukkig konden wij een alternatieve route nemen om zo te parkeren bij Walibi World, waar tijdens Lowlands een parkeerterrein wordt ingericht voor ‘Backstage’ parkeerders. Donderdagmiddag en avond stroomden de campings vol met bezoekers, die na het opbouwen van hun tijdelijke huis genoten van de sfeer en gezelligheid – sommigen tot in de vroege uurtjes.
Touwetjespringen bij een minidansvloer

Fotocollage
Vrijdag is het echte festival begonnen. Ook nu rijen wachtenden voor de hekken, maar het stroomde goed door. De groep Biddinghuizers die dit jaar op het festival is genoot van goed eten, fruitsap (en andere dranken), muziek en de ontspannen sfeer. Ieder jaar veranderen er dingen op het terrein en ook dit jaar zijn er nieuwe onderdelen en zijn er een aantal verdwenen. Zo wordt een veelgebruikte doorgang de komende dagen omgetoverd tot fotowall. Bezoekers kunnen hier een foto van hun eigen toestel laten uitprinten en op de wand bevestigen. Zowel mooie als leuke foto’s kleuren de wand nu al en het is met spanning wachten hoe het geheel er zondag uit zal zien. Ook is er op onverwachte momenten straattheater te zien, naast natuurlijk de bands die optreden.

Tot nu toe is het weer trouwens prima (maar dat zal in Biddinghuizen vast net zo geweest zijn). Licht bewolkt tot strak blauwe luchten en hoewel er vrijdag wat donkere wolken aankwamen, dreven die ook net zo snel weer over zonder regen los te laten.Zaterdag zal Biddinghuizen nog rijker vertegenwoordigd zijn. Dan zal een delegatie van Dorpsbelangen op uitnodiging van de gemeente Dronten een rondleiding krijgen op het festival. Een kijkje achter de schermen waar BHZNet helaas niet bij kan zijn, maar waar we wel over zullen berichten.

Klik hier voor alle foto's (donderdag)

Klik hier voor alle foto's (vrijdag)

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat