Home

Editors grand finale op Lowlands

24 juli 2008.  De Britse band Editors is de grote afsluiter op Lowlands. Dat is te lezen in de Lowlands-bijlage, die donderdag bij het dagblad nrc.next verscheen.

Op het festival dat in augustus wordt gehouden nabij Biddinghuizen, zal ook de redactie van BHZNet aanwezig zijn om hiervan verslag te doen, zo werd vandaag bekend.

Editors
"Op zondagavond Lowlands afsluiten in de Alpha-tent is als spreken op een begrafenis: een grote eer en een zware taak tegelijk. Want wie krijgt het van drie dagen drinken, dansen en doorhalen vermoeide publiek zo ver dat ze nog een keer alles geven?", schrijft de organisatie.

Met het verschijnen van de Lowlandskrant is de line-up van het festival vrijwel compleet. De grote namen die vrijdag 15 augustus het podium betreden zijn The Kooks, Anouk, The Ting Tings, Infadels, Róisín Murphy, HIM en Junkie XL. De pas toegevoegde DJ Promo en de hitartiesten One Night Only en Amy Macdonald zijn ook te horen en te zien op de eerste dag van het festival.

Zaterdag
Zaterdag barst het geweld los als Nightwish, Franz Ferdinand, N.E.R.D., The Opposites en de Sex Pistols optreden. Fans van dancemuziek kunnen zichzelf helemaal laten gaan op de tweede dag als Digitalism, Booka Shade, Miss Kittin, Vive La Fête, Underworld en Modeselektor achter de draaitafels plaatsnemen.

Zondag sluit de Editors af, maar ook andere grote bands staan op het podium. Zo zijn dEUS, The Hives, The Count & Sinden, The Fratellis en Elbow te bewonderen. Ook Plain White T's, Black Kids, Jamie Lidell en Jeremy's zijn zondag te zien op het festivalterrein in Biddinghuizen.

Films
Deze week is ook het filmprogramma van Lowlands bekendgemaakt. Zo zijn 'Rec', de publiekswinnaar van het Amsterdam Fantastic Film Festival, en de Oscarwinnaar 'No country for old men' te zien tijdens het muziekfeest. Ook andere bioscoophits als 'Control', 'There will be blood', 'Funny games US' en 'El orfanato' worden op het festival vertoond.

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat