Home

Nienke uit Drenthe wint Lowlands festival thuis

Nienke uit Drenthe wint Lowlands festival thuis 12 juli 2008.  Nienke uit het Drentse Valthermond is dit jaar de winnaar van 'Lowlands Bij Je Thuis'. Nienke won het privé festival -dat dit jaar haar tweede editie beleeft- in het 3FM-programma MetMichiel van de NPS.

Het kleine broertje van het grote Lowlands festival vindt donderdagavond 17 juli aanstaande plaats in de huiskamer en de tuin van Nienke.

Danko Jones
Headliner dit jaar op Lowlands Bij Je Thuis is niemand minder dan de Canadese bloed-zweet-en-tranen rocker Danko Jones. Maar het mini festival kent net als de grote editie, 15-17 augustus in Biddinghuizen, een brede programmering met niet alleen muziek maar ook met o.a. cabaret en literatuur. Daarom komt op Lowlands Bij Je Thuis schrijver Rodaan al Galidi voorlezen uit eigen werk. De jonge Irakese vluchteling schreef een prachtig boek over zijn familie. Amsterdam Kleinkunst Festivalwinnaar Tim Fransen zorgt voor de stand-up comedy op 17 juli.

Samenwerking
Lowlands Bij Je Thuis is een samenwerkingsverband tussen MOJO Concerts, organisator van Lowlands, en het NPS-radioprogramma MetMichiel (elke maandag t/m donderdagavond om 19.00 uur op 3FM). Samen gingen zij de afgelopen maanden via de Lowlands website op zoek naar een echte Lowlander in hart en nieren die zijn of haar huis, tuin en meubilair ter beschikking van dit festival wilde stellen. Door creatief plak- en knipwerk met als onderwerp LLow Sweet Home, het festivalthema van dit jaar, konden 15 Lowlandsliefhebbers zich plaatsen voor de finale. Uiteindelijk wist Nienke uit Valthermond (Drenthe) tijdens deze spannende finale, live in de uitzending van Met Michiel op 3FM, de prijs in de wacht te slepen.

Uitzending
Op donderdag 17 juli aanstaande stelt Nienke huis en haard open voor Lowlands bij haar thuis. Kaarten voor dit spektakel op maat zijn alleen verkrijgbaar via Nienke zelf. Voor degenen die niet bevriend zijn met Nienke is er toch goed nieuws: Michiel Veenstra zendt op donderdagavond 17 juli tussen 19.00 en 22.00 uur live uit vanuit de winnende huiskamer en zo is het festival(letje) ook voor de mensen thuis te volgen. Een betere opwarmer voor het grote Lowlands is er niet

Bron: Evenementnieuws.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat