Home

Terecht wegens XTC

Terecht wegens XTC 13 november 2001.  In totaal moesten tien Lowlandsgangers zich verantwoorden voor diverse delicten tijdens het festival in Biddinghuizen. Zeven personen werden aangeklaagd voor het in bezit hebben van xtc-pillen.

De meesten hadden de pillen meegenomen voor hun vriendenclub. Eén verdachte verklaarde dat een vriend de pillen had achtergelaten.

Een man uit Den Haag werd gepakt met vijftig pillen. In de eerste instantie wilde de man de pillen verkopen, maar hij kreeg wroeging. Ook probeerde de man 265 gram hars te verkopen aan een medewerker.

Zijn vriend, een 33-jarige Hagenees, verklaarde dat hij niets met de handel te maken had. Ze waren elkaar toevallig tegengekomen.

Een ander persoon was de toegang ontzegt. Hij klom vervolgens over het hek, omdat hij volgens eigen zeggen op zoek was naar zijn broer die hem geld voor een taxi moest lenen.

De jongen verklaarde dat de ruim vierhonderd gulden die hij had verdwenen waren. Ook gedroeg de jongen zich vervelend in de politiebus.

De jongen kreeg een boete van vijfhonderd gulden. Van de dealers uit Den Haag kreeg de één een taakstraf van 180 uur. De 33-jarige Hagenees kreeg een taakstraf van 140 uur.

Verder moest de betrokkene een boete van 1250 gulden betalen. De man met de pillen in de tent ontliep op een haar na een weekje cel.

Daarnaast kreeg hij een proeftijd van twee jaar en een taakstraf van 110 uur. Hij was vorig jaar ook al betrapt met pillen.

De overige verdachten kregen allemaal werkstraffen, variërend van zestig tot tachtig uur. Een vrouw die aangehouden werd met zeven pillen in haar bezit kreeg een boete van 850 gulden.

Bron: Nieuws TV

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat