Home

Dealers Lowlands voor rechter

8 oktober 2002.  Zeven Lowlanders moesten maandag voor de politierechter in Lelystad verschijnen. Slechts één van hen nam daadwerkelijk plaats in het beklaagdenbankje.

Deze 37-jarige IJmuidenaar werd op de laatste dag van het Lowlands-festival in Biddinghuizen gepakt met 13 XTC-pillen en 4,7 gram cocaïne. Dit was voor eigen gebruik, aldus de man. De openbaar aanklager vond dat wel wat veel voor één persoon.

100 uur taakstraf
De man gaf daarop toe dat een vriend en vriendin ook gebruik maakten van zijn voorraad, maar dat het niet voor de handel was bestemd. Omdat hij al eerder de Opiumwet had overtreden, werd de man tot 100 uur taakstraf veroordeeld en twee weken voorwaardelijke celstraf.

Op heterdaad
Drie andere verdachten werden veroordeeld voor drugsverkoop. Zij werden op heterdaad betrapt door undercoveragenten. Twee van de verdachten kregen boetes van 300 en 400 euro en voorwaardelijke celstraffen van respectievelijk één en twee weken. De derde kwam er vanaf met een taakstraf van 60 uur. Deze verdachte ontsnapte aan een voorwaardelijke celstraf, omdat hij niet eerder met justitie in aanraking was geweest.

Boetes en uitstel
Eén zaak wordt door de rechtbank een andere keer behandeld. De twee resterende verdachten werden veroordeeld voor het op zak hebben van drugs. Dat leverde hen boetes op ban 275 en 115 euro.

Bron: Nieuws TV

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat