Home

Voorspelde buien blijven voorlopig uit

Voorspelde buien blijven voorlopig uit 18 augustus 2013.  Ook de derde dag van het Lowlandsfestival kan op driekwart van de dag al geslaagd genoemd worden. Grote gangmaker is vandaag het weer, waardoor het net wat lekkerder heen en weer lopen is tussen de grote keur aan artiesten.

Het eerste optreden van vandaag was misschien wel meteen het meest indrukwekkend te noemen. Kodaline zorgde met hun prachtige gitaarpop en dito samenzang voor een vroeg hoogtepunt van de dag. De verlegen zanger van de band was bijna vertederend te noemen door de manier waarop hij onder de indruk was van zijn eigen succes.


KodalineVerloren
Jake Bugg en zijn band zagen er in de Alpha tent bijna een beetje verloren uit op het inmens grote podium. Het niet in al te grote getale opgekomen publiek zag echter wel een goed en degelijk optreden van de jonge zanger. Qua eten is het al jaren smikkelen en smullen. Dit jaar is er vlakbij diezelfde Alpha tent een gigantische barbecue te vinden waar vooral de gemixte grill gretig aftrek vond.


Slow smoked spare ribs van de barbecueDuidelijk is wel dat Lowlands er goed in slaagt om acts te programmeren die voor elke doelgroep en elke smaak wat wils bieden. Waren er gisteren de snoerdharde energie klanken van Slayer, vandaag was Bonobo de band die misschien het meest profiteerde van de zonnige middag. De dromerige muziek van de band zorgde ervoor dat er niet alleen in de tent, maar ook ruim daarbuiten genoten werd.

Keuken
Biddinghuizen en omgeving was ook vandaag weer goed vertegenwoordigd. De mensen van Stichting de IJsvogel kregen een kijkje in de keuken en ook de omwonenden van het Lowlandsterrein werden als gast uitgenodigd om het festival op een andere manier te ervaren.

Fall out Boy in de Alpha tent deed zijn best, maar het waren vooral de bekende nummers die het publiek af en toe in beweging kregen. Met name de cover van Michael Jackson's beat it.


Fall Out Boy

Blake
Wat gold voor Bonobo, gold zeker ook voor James Blake. De Bravo tent is voor dit soort optredens bijna te klein. Jammere is alleen dat de stevige bas er voor zorgt dat dit soort optredens vooral binnen ervaren moeten worden.

Het cabareteske optreden op het buitenpodium tegenover de ingang, maakte een hoop enthousiaste reacties los. De afgedekte teilen die her en der waren neergezet bleken uiteindelijk waterbalonnen te bevatten, waarna er een hilarisch watergevecht ontstond.

Met Nero, Franz Ferdinand, de Ierse klanken van Fiddler's green en afsluiter Nick Cave & the bad seeds in het vooruitzicht, is ook Lowlands 2013 meer dan geslaagd te noemen.

Klik hier voor alle foto's

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat