Home

Lowlands dreigt Biddinghuizen te verlaten

Lowlands dreigt Biddinghuizen te verlaten 18 april 2011.  Lowlands dreigt Biddinghuizen te verlaten, nu de gemeente de toeristenbelasting wil verhogen van 80 cent naar 1,40 euro per overnachting.

Dat zou voor Lowlands een extra kostenpost van grofweg 99.000 euro betekenen (gerekend naar drie overnachtingen voor 55.000 bezoekers).

Lowlands-woordoerder Bente Bollmann geeft toe dat de organisatie met een vertrek heeft geschermd. "Dat is iets wat we hebben geroepen. Er zijn meer terreinen in Nederland en ook daarbuiten."

De gemeente Dronten, waar Biddinghuizen onder valt, moet flink bezuinigen en heeft donderdag een groot pakket aan bezuinigingsvoorstellen gepresenteerd. Zwembaden, brandweer en bibliotheken moeten inleveren en de gemeente wil volgens dagblad de Stentor een 'grote klapper' maken met de verhoging van de toeristenbelasting. Die moet tot en met 2015 oplopen van 80 cent naar 1,40 euro en een besparing van 450.000 euro opleveren. Omroep Flevoland bericht, dat een dergelijke verhoging 'de nekslag kan zijn' voor het toerisme in de gemeente.

"We zijn in gesprek met de gemeente over hoe dat moet en wat voor gevolgen dat zou hebben", laat Bollmann weten. "We zijn voor iedere overnachting op de camping belasting verschuldigd." Een verhoging van die belasting zal doorberekend worden in de ticketprijs voor Lowlands. "Meestal stijgt de ticketprijs ieder jaar, de afgelopen jaren met een tientje. Dat komt omdat de productiekosten omhoog gaan en dit zijn ook extra kosten. Maar het is onzinnig om daar nu wat over te zeggen, omdat we nog in overleg zijn."

De extra kosten voor toeristenbelasting komen nog bovenop de verhoging van het BTW-tarief voor podiumkunsten, die Lowlands-bezoekers volgend jaar ook voor het eerst zullen voelen. Vorige maand werd Lowlands nog onaangenaam verrast door de 'patseraanpak', die het Openbaar Ministerie in Flevoland voor festivalbezoekers wil introduceren.

Bron: 3 Voor 12

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat