Home

Mojo wil geen 'campingflight' in Groningen

Mojo wil geen 'campingflight' in Groningen 12 november 2008.  Juridisch medewerker Ruben Brouwer van concertorganisator Mojo uit Delft heeft het Groningse festival 'A campingflight to Gideon Music festival' verzocht voor de derde editie in 2009 een andere naam te kiezen.

Organisator Chris Garrit heeft schaterlachend kennis genomen van het verzoek maar gaat wel op zoek naar een nieuwe naam.

Op het terrein van de stichting Ons Belang aan de Gideonweg is de afgelopen twee zomers een klein maar succesvol alternatief muziekfestival gehouden.

Merknaam
Brouwer zegt namens de Delftse concertpromotor dat hij niets tegen het festival in Groningen heeft. Een medewerker stuitte via de internetsite 3voor12 van de VPRO op A campingflight to Gideon. Die naam lijkt teveel op het bekende landelijke festival A campingflight to Lowlands dat al jaren door Mojo wordt georganiseerd in Biddinghuizen. "Mojo heeft die naam gedeponeerd als merknaam. Als we nu niet tegen het Groningse festival optreden, dan komen er straks misschien meer van zulke festivals in Nederland. Dan wordt het voor ons moeilijk om daar tegen op te treden. Verwatering van de naam willen we voorkomen."

Vereerd
De Groninger is bijzonder vereerd met de aandacht die het grote Mojo aan het bescheiden festival in Groningen schenkt. "Dat laat zien dat het goed gaat met ons festival." Garrit heeft plechtig beloofd in de naamgeving de woorden 'a campingflight to…' nooit meer te gebruiken. Ondertussen is hij alweer bezig met de voorbereiding van de derde editie van 'Gideon'. Dat vindt plaats op 28,29 en 30 augustus 2009.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat