Home

Lowlands bijna uitverkocht

Lowlands bijna uitverkocht 8 augustus 2002.  Van een bescheiden popfestival met 7800 bezoekers is Lowlands in een decennium uitgegroeid tot het toonaangevende alternatieve pop- en cultuurevenement van de lage landen. Bijna alle 60.000 beschikbare kaarten zijn drie weken voor de tiende editie al verkocht.

Lowlands in Biddinghuizen (Flevoland) heeft een reputatie als buitenbeentje in festivalland. Van 23 tot en met 25 augustus krijgt het terrein naast pretpark Six Flags een tentenkamp met plaats voor 60.000 kampeerders met culturele voorzieningen die passen bij een wereldstad.

Met honderd bands is de popmuziek de belangrijkste poot van A Campingflight to Lowlands Paradise, zoals het evenement officieel heet. Maar de tien podia bieden ook theater, moderne dans, cabaret, film, poëzie en literatuur. Wie cultuurmoe is, kan zijn of haar Lowlandskaartje gebruiken als toegangsticket voor Six Flags.

Ideale stad
Festivaldirecteur Eric van Eerdenburg is dit jaar voor de derde keer de baas op Lowlands. ,,We proberen er een ideale stad neer te zetten. We willen alles brengen wat voor de jeugdcultuur interessant is'', omschrijft hij het doel van 'zijn' evenement. ,,We hebben dit jaar een 'literaire afwerkplaats' in een camper. Een kwartier één op één met een schrijver in een camper. Onze bezoekers kunnen daar kennis maken met onder anderen Tim Krabbé, Karel Glastra van Loon en Rick de Leeuw.''

Het publiek zal opnieuw vooral bestaan uit jonge witte mannen en vrouwen. Gekleurde Nederlanders zijn op Lowlands nog altijd een opvallende verschijning. Van Eerdenburg vermoedt dat Surinaamse en Marokkaanse Nederlanders weinig zin hebben in drie dagen kamperen. ,,In zuidelijke landen willen ze daar niet aan, lijkt het. In Spanje hebben ze bijvoorbeeld ook een poging gedaan om een soort Lowlands neer te zetten. Dat mislukte omdat de mensen niet wilden kamperen.''

Bron: Zwolse Courant

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat