Home

Ook Lowlands onder indruk ramp Pukkelpop

Ook Lowlands onder indruk ramp Pukkelpop 19 augustus 2011.  Het was donderdag en vrijdag het gesprek van de dag op het Lowlandsfestival in Biddinghuizen: de doden en gewonden bij het gelijktijdig gehouden Pukkelpop in België. Het optreden van Skunk Anansie op zondag staat op losse schroeven.

Pukkelpop werd afgelast; Lowlands feest ondertussen en geniet van het mooie weer. Alhoewel, donderdag kwam het hemelwater met bakken uit de lucht. Links en rechts werden partytenten omvergeblazen, wat uiteraard leidde tot komische taferelen. Wie dacht met de auto slim te zijn, kwam trouwens donderdag ook al bedrogen uit. De file stond om half twee al op de Harderdijk en Spijkweg en ook aan de andere kant was het aansluiten in een lange rij. Bij aankomst op het festivalterrein bleek het verkeer alleen over de Bijsselseweg te rijden en dat de Enkweg nog niet in gebruik was. Het kon voor de sfeer in ieder geval niet deren. De sfeer was donderdag tot in de vroege vroege uurtjes uitstekend te noemen.


Drukte voor de ingang op vrijdagmiddag

Fast Lane
Vrijdag, de dag dat het festival daadwerkelijk begint, kon Moeder Natuur meer instemmen met de bezoekers. Met werkelijk schitterend festivalweer moest eerst nog wel geduld worden opgebracht. De rij voor de festivalingang lijkt ieder jaar langer te worden. Gelukkig is er voor de pers dit jaar een “fast lane”, waardoor je sneller naar binnen kunt. Toch hebben er heel wat mensen openingsact The Wombats moeten missen. Na de stroeve start liep alles vlekkeloos verder en kon worden gezapt tussen de verschillende artiesten. Onze keuze viel op Dry the River (gemist door de wachtrij), Graffiti6, Underoath (tegenvallend), De Jeugd van Tegenwoordig, Chase & Status (energiek) om via Budzilla (voor de afwisseling) even uit te rusten. Vanavond wordt deel twee van het programma opgepakt.


Chase & Status

Het terrein heeft dit jaar een bijna complete metamorfose ondergaan. De tenten op het voorste deel staan allemaal op een andere plaats dan vorig jaar, wat de afwisseling op het festival zeker ten goede komt. Morgen zullen we een fotoreportage op het terrein maken, om een goed beeld te geven van het festival anno 2011. Ondanks de nieuwe indeling, is de sfeer uitstekend te noemen. En ook dit jaar zijn er tal van Biddinghuizers aanwezig op Lowlands. Donderdagavond stond er een grote groep Dorpsgenoten alvast de eerste feestelijke uren te delen. Net als vorig jaar zijn er ook nu Biddinghuizers die een digitale bijdrage leveren aan lowlandsbiddinghuizen.nl. De door ons gemaakte foto’s vindt u daarnaast ook op de hoofdpagina van BHZNet.

Colombinehuis
Naast bekende goede doelen als Greenpeace en Oxfam Novib is er dit jaar ook aandacht voor het Colombinehuis. Voor een muntje kan een ballon worden gekocht. Via deze ballonnenwedstrijd krijgt de winnaar een toegangskaart voor Lowlands 2012. De opbrengst van de actie, die door een DJ op komische wijze onder de aandacht wordt gebracht, komt ten goede aan ons eigen Colombinehuis, al jarenlang buren van het festival.


Actie voor het Colombinehuis

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat