Home

Vier meter grote RVS-bol op Lowlands

17 april 2011.  De komende drie jaar staat er op het Lowlandsfestival een vier meter groot kunstwerk van Ronald Westerhuis. Een ontwerp van deze RVS-bol is sinds vrijdag te bezichtigen in Museum de Fundatie in Zwolle.

Ronald Westerhuis (Tiel 1971) is gefascineerd door roestvast staal (rvs). De onverwoestbaarheid, de zware structuur en koude uitstraling van het materiaal lenen zich perfect voor de enorme sculpturen die hij ermee maakt. Westerhuis: "Rvs bestaat uit een kleurschakering van buitengewoon veel tinten grijs wat het materiaal een extra dimensie geeft. De kunstwerken hebben een hoog eeuwigheidgehalte en zijn ware landmarks, je kunt er niet om heen".Westerhuis gelooft niet in grenzen of vooropgestelde regels, ‘the sky is the limit’. Ontwerptekeningen voor sculpturen van zestig meter hoog zijn dan ook eerder regel dan uitzondering. Hij gelooft in de impact van een groot beeld: “Het beeld zelf wordt niet beter als het groter wordt, de impact van het beeld wel”.

Museum de Fundatie en Mojo Concerts, organisator van het Lowlands festival, hebben Westerhuis gevraagd het schetsmodel RAWSOME! in het groot uit te voeren. RAWSOME! zal te zien zijn op de komende drie edities van Lowlands en een permanente plek krijgen in de beeldentuin van Kasteel het Nijenhuis. Van 15 april t/m 5 juni 2011 wordt het ontwerp voor dit beeld samen met enkele andere werken van Westerhuis getoond in Museum de Fundatie - Paleis a/d Blijmarkt in Zwolle.

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat